Etisk og bæredygtig udvinding af vores råvarer

Weledas kundeløfte betyder at erhverve økologiske råvarer af højeste kvalitet med bæredygtig og fair forretningspraksis.

Vores forsyningskæde er bæredygtig og fair

Når du køber Weledas naturlige hudpleje, bidrager du til en verden, hvor mennesker og biodiversitet trives. Weleda sikrer ikke kun, at råvarerne dyrkes økologisk eller biodynamisk, men også at de mennesker, der hjælper med at så og høste disse råvarer, bliver behandlet retfærdigt og med respekt. Som medlem af Union of Ethical BioTrade (UEBT) overholder vi strenge, økonomiske og økologiske kriterier udviklet af organisationen.

Vores etiske købsforpligtelser

Over 80 procent af vores certificerede råvarer kommer fra certificeret økologisk landbrug og, når det er muligt, fra biodynamisk dyrkning. Vi arbejder konstant på at øge denne procentdel hvert år. Det er vigtigt for os at bruge ingredienser af høj kvalitet i vores hudpleje. Mange af de planter, vi bruger i vores naturlige hudplejeprodukter, kommer fra vores otte egne haver eller gennem indkøb fra mangeårige partnerskaber rundt om i verden.

Vores vision er at være en benchmark-virksomhed inden for etisk og bæredygtig indkøb i vores branche
100
procent af forsyningskæderne til Weledas naturlige hudpleje er auditeret i henhold til UEBTs kriterier.
250
kvadratkilometer dyrkes økologisk på verdensplan af Weleda
80
procent er den gennemsnitlige mængde certificerbare råvarer, der bruges hos Weleda
1000
stoffer fra naturen danner grundlaget for Weleda-produkter

Etiske råvarekøb er en prioritet

Vi ønsker at være gennemsigtige under hele fremstillingen af ​​vores hudpleje. Derfor har vi været medlemmer af UEBT siden 2011 og sikrer derved, at vores forsyningskæder til vores råvarer opfylder UEBTs kriterier. I 2018 modtog vi UEBT Sourcing with Respect-certificeringen. Som en del af certificeringsprocessen auditerer UEBT forsyningskæderne for alle naturlige råmaterialer, der anvendes i naturlig hudpleje. Med UEBT-certificeringen kan vi garantere, at vi bevarer den biologiske mangfoldighed under dyrkning, høst og videre processer. Weleda arbejder aktivt for fair priser og langsigtede kontrakter for at sikre et godt samarbejde mellem Weleda og alle vores partnere. Vores sociale kvalitetsniveauer refererer til hele værdikæden og omfatter vores leverandører. Vi samarbejder kun med leverandører, der værner sig om deres medarbejdere og deres arbejdsforhold.

Union for Ethical BioTrade (UEBT)

UEBT er en non-profit forening, der opfordrer og sikrer, at virksomheder køber råvarer med respekt. De arbejder for at forny naturen og sikre en bedre fremtid for mennesker gennem ansvarlig udvinding af naturlige ingredienser. UEBT har til formål at bidrage til en verden, hvor mennesker og biologisk mangfoldighed kan blomstre.

UEBT-kriterierne omfatter 7 principper:

  1. Bevarelse af Biodiversitet

  2. Bæredygtig produktion med respekt for Biodiversitet

  3. Fair og rimelig kompensation

  4. Socioøkonomisk bæredygtighed

  5. Overholdelse af national og international lovgivning

  6. Respekt for aktørernes rettigheder

  7. Klarhed om jordbesiddelse, brugsret og adgang til naturressourcer

Upptäck källan till våra naturliga råvaror

Lavendel fra Moldova

På endeløse, lilla marker i Moldova dyrkes økologisk lavendel, som bruges i mange af Weledas naturlige hudplejeprodukter. I kanten af markerne behandler mobile destillationsenheder de ny indsamlede planter til æterisk olie. For bare 20 år siden var der næsten ikke noget marked for lavendel i Moldova. I dag hjælper de os med store mængder lavendel til Weledas hudplejeprodukter. Det er fantastisk at se, hvordan området vokser og udvikler sig gennem årene. Det er ikke kun jordens kvalitet, der er vigtig her, men også dens biologiske mangfoldighed. Først da er naturen sund. Med vores erfaring har vi hjulpet landsbyboerne i Moldova med at omlægge deres landbrug til et biodynamisk landbrug.

Sandeltræolie fra Ny Kaledonien

Vi anvender sandeltræolie som duft i nogle af vores produkter. Den dyrkes og produceres på en af øerne i Ny Kaledonien i Stillehavet. Olien udvindes fra træet, og fordi sandeltræ er særligt sjældent, er hvert træ mærket med en GPS-sensor for at forhindre ulovlig høst. Lokalbefolkningen behandler denne værdifulde naturressource med omhu. For at teste, om træet er modent nok til at høste, laves et lille hul, som derefter forsegles med harpiks, så træet kan fortsætte med at vokse, hvis det er nødvendigt.

Arnica fra Rumænien

Det, der nok er Europas største kilde til Arnika, vokser vildt i Karpaterne i Rumænien. Weleda hjælper med at beskytte denne naturressource og støtte lokalbefolkningen. En vild eng giver normalt ikke meget udbytte for en landmand. Men hvis der vokser Arnika, giver engen landmanden en ekstra indtægtskilde. Disse vilde planter høstes og forarbejdes i henhold til strenge bæredygtigheds- og kvalitetsstandarder, som medarbejderne er uddannet i under Weleda-workshops og træningssessioner.

Ratanhia fra Andesbjergene

Hvert år tager medarbejdere fra Peru den lange rejse op til Andessletten for at høste ratanhia-planter og rødder til Weleda. Det er vigtigt for os at beskytte denne planteart, og vi har derfor tilladelse til en certificeret vildsamling i Andesbjergene. Alt er observeret og dokumenteret og der ser vi for eksempel på hvor mange planter der er i området? Har kvaliteten af jorden ændret sig? Har noget ændret sig i området siden sidste år? Dette gøres omhyggeligt, så vi kan bevare naturen og plantearterne. For at afgøre, hvilke af de vilde enge der kan høstes, rådfører vi os med eksperter fra lokale universiteter og bevaringsorganisationer.