Vores historie begynder med en vision

Vores grundlæggere tog nye veje indenfor hudpleje og medicin. Selv i dag fortsætter de med at inspirere os, så sundhed og skønhed kan udvikles i harmoni med naturen og menneske.

Vores vision er en sund verden

1920, et år før Weleda blev grundlagt holdt Rudolf Steiner sin første forelæsning for læger. Forelæsningsserien var organiseret af kemikeren Oskar Schmiedel. Året efter overtog filosoffen Rudolf Steiner ”Laboratorium at the Goetheanum” i Schweiz grundlagt af Oskar Schmiedel. Nu begyndt man den kommercielle produktion af lægemidler og hudplejeprodukter i Schwäbish Gmünd i Tyskland. Samtidigt grundlagde den kvindelige læge Ita Wegman det, der i dag er Arlesheimklinikken i Schweiz. Med helt nye idéer inspireret af antroposofien udviklede vores grundlæggere en stærk vision, der ville bringe mennesker og naturen tættere sammen.

Vores dybe forståelse af sammenhængen og lighederne mellem mennesker og planter gør at vi kan udvikle bedre naturlige produkter. Weleda ser på mennesket i et helhedsperspektiv og vores naturlige hudpleje fremmer en sund balance mellem krop, sind og ånd.

Vores firmanavn, Weleda, beskriver den klare sammenhæng mellem mennesker og natur. ”Veleda” var en titel, der en gang blev givet til kyndige medicinkvinder.

Hvad inspirerede vores grundlæggere?

Weleda blev grundlagt af mennesker, der ønskede at forandre og påvirke fremtiden til det bedre. Lægen Ita Wegman og filosoffen og videnskabsmanden Rudolf Steiner så lighederne mellem natur og menneske. Tilsammen begyndte de at udvikle hudplejeprodukter og lægemidler med naturlige ingredienser for at fremme sundhed og skønhed.

Fra et lægekursus til en urtehave med lægeplanter

  • 1921 blev den kommercielle produktion af hudplejeprodukter og lægemidler lanceret i Schwäbish Gmünd, Tyskland.
  • År 1922 blev den første urtehave med lægeplanter etableret i Schwäbish Gmünd, Tyskland. I dag dyrker vi disse planter efter principperne for biodynamisk landbrug i vores otte egne urtehaver rundt om i verden.

Vores produkter er tilgængelige over hele verden

I dag kan du finde certificeret naturlig hudpleje i over 50 lande. Vi køber vores naturlige råvarer fra hele verden. Som medlem i Union for Ethical BioTrade (UEBT) forholder vi os til strenge kriterier og sikrer fair og bæredygtig udvinding af samtlige råvarer i hele forsyningskæden. I vores otte egne haver verden over dyrker vi også visse lægeplanter efter principperne for biodynamisk jordbrug.