Vi bekymrer os om biodiversitet rundt om i verden

Når vi laver vores naturlige hudpleje, behandler vi jordens ressourcer med stor omhu. På den måde beskytter vi biodiversiteten og bidrager til en sund jord i hele verden.

Biodiversitet er grundlaget for et sundt liv

Hvorfor er biodiversitet så vigtig? Det er den rige variation af liv på Jorden på alle niveauer - fra mangfoldigheden af økosystemer som skove, enge og søer til mangfoldigheden af planter og dyr.  Dette system af forskellige livsformer påvirker alt liv på vores planet og er meget følsomt.  Dens balance sikrer vores velbefindende. Derfor arbejder vi hos Weleda målrettet på at bevare, beskytte og øge biodiversiteten.

Biodynamisk landbrug: en sund måde at drive landbrug på

Alt, hvad der vokser og trives i Weledas haver, dyrkes efter principperne for biodynamisk landbrug. Vi bruger ingen kunstgødning eller pesticider. Vi ser vores haver som økosystemer med planter, jord og dyr, der trives både over og under jorden. Vi ønsker, at disse organismer skal være sunde og i balance. Vores grundlæggere hjalp med at realisere ideen om biodynamisk landbrug, og nu hjælper vi vores kunder og medarbejdere med at forvalte denne bæredygtige måde at vokse på.

 
Livet stræber altid efter mangfoldighed.
Ueli Hurter, biodynamisk landmand og bestyrelsesmedlem i Weleda

Det biodynamiske landbrugs oprindelse

I 1924 nær Breslau i det nuværende Polen bad en gruppe bønder om råd fra videnskabsmanden og filosoffen Rudolf Steiner, en af Weledas grundlæggere. Landmændene var bekymrede, kvaliteten af deres afgrøder, jordens frugtbarhed og sundheden for deres planter og dyr var mærkbart faldet. På bøndernes opfordring holdt Steiner en række foredrag om "Landbrugets velstand", som blev udgangspunktet for økologisk landbrug.

Vores engagement i sund jord

Ud over at vores økologiske ingredienser er af højeste kvalitet, går vores bæredygtighedsforpligtelse længere end det - vi går også op i, hvordan de dyrkes. Jorden spiller en vigtig rolle, det er en forudsætning for en sund udvikling af planter. Vores naturlige landbrugspraksis holder jorden sund og fuld af nærende humus, hvilket skaber et hjem for mange nyttige organismer, såsom regnorme for eksempel, der gør jorden frugtbar, så sunde planter kan trives. Vi udtrækker derefter de nærende stoffer fra disse planter til vores naturlige hudplejeprodukter.

Vores haver er økosystemer, hvor biodiversiteten trives

Weledas otte haver er spredt over forskellige kontinenter og er centrum for biodiversitet. Det er her, vi dyrker vores lægeplanter til vores naturlige hudpleje. Ved at anvende principperne for biodynamisk landbrug har vi skabt modstandsdygtige økosystemer, der kan modstå varme, regn og tørke godt, og hvor biodiversiteten kan vokse sig endnu større.

Med vores frøstrategi ønsker vi at hjælpe med at sikre, at økologiske frø fortsat er tilgængelige for landmænd i fremtiden.
Anette Engel er head of raw source hos Weleda

Vi er forpligtet til mangfoldigheden af frø

Frø skal være frit bestøvet. Det skyldes, at planter med de samme egenskaber, såsom resistens, kun kan dyrkes igen fra fribestøvede frø. Med vores frøstrategi arbejder vi for at bevare biodiversiteten og sikre tilstedeværelsen af naturlige råvarer. Som en del af denne indsats støtter vi også andre initiativer, herunder Save our Seeds. Vi er medstifter af Sunflower Initiative for Bio-Seeds (IBS, Initiative Bio-Saatgut Sonnenblumen), som har til formål at dyrke fribestøvede økologiske frø fra hybridfrø. Vi er også medlem og medstifter af Hortus officinarum, en forening, der fremmer biodynamisk dyrkning og vækst af lægeplanter

Vi dyrker vores planter med hensyn for dit velbefindende

Kompost, plantegødning og andre præparater spiller en vigtig rolle i biodynamisk landbrug, de sikrer jordens frugtbarhed. Vores mål er at kultivere jorden og berige den med naturlige næringsstoffer, i stedet for at risikere at udpine og overforbruge jorden. Her er tre eksempler på, hvordan vi naturligt styrker vores planter og forbedrer deres modstandsdygtighed over for skadedyr:

Hornsilica

Hornsilica styrker planter og stimulerer en sund udvikling – ligesom når folk spiser en sund kost for at styrke immunforsvaret. Forberedelsen sprøjtes derefter over vores planter som en fin tåge.

Kompost

Komposten er det sted, hvor alt starter, slutter og starter forfra. Alt, hvad der er tilbage efter pleje og høst af vores haver og marker, bliver brugt. Kompostering omdanner haveaffald til nærende humus.

Fermenteret brændenælde te:

For at styrke planterne bruger vi brændenældeforberedelse i vores haver. Det er både et naturligt skadedyrsbekæmpelsesmiddel og en plantebaseret flydende gødning. Nældete fremstilles ved at blødgøre friske brændenældeplanter i vand, hvor de får lov til at gære i solens varme i cirka to uger. Derefter fortyndes præparatet med vand og sprøjtes derefter over planterne.