Hvad bæredygtighed betyder for os

Bæredygtighed er en del af vores identitet. Vores naturlige hudpleje tager ikke kun hånd om dig og din hud. Vi stræber efter at gøre vores forretning endnu mere fremtidssikret, bæredygtig og miljøvenlig.

Vi tager det fulde ansvar for vores forretning

Vi har modtaget mange priser for vores bæredygtige engagement. Vi fremmer biodynamisk landbrug, sunde jordarter og retfærdige relationer med vores langsigtede partnerskaber med avlere over hele verden. Ligesom biodiversitet er afgørende for os, er det også tilfældet med en omfattende klimabeskyttelsesstrategi. På begge disse områder har vi en proaktiv fremsynethed med hensyn til vores ansvar. Vi handler socialt ansvarligt, miljømæssigt forsvarligt og økonomisk ansvarligt.

Mådehold og modstandsdygtighed

Vi driver vores forretning med en bevidst holdning i alt, hvad vi gør. Vi tager så meget af naturen, som vi kan give tilbage. Faktisk stræber vi efter at give endnu mere tilbage, end vi tager – det er det, bæredygtighed handler om. I nogle dele af vores forretning går det allerede rigtig godt, og på andre områder arbejder vi intensivt på forbedringer. Bæredygtighed har meget at gøre med modstandsdygtighed. Som virksomhed opbygger vi modstandsdygtighed på forskellige niveauer. Vores biodynamiske haver og råvareprojekter rundt om i verden understøtter jordens modstandsdygtighed og lokale økosystemer. Vi opbygger også modstandsdygtighed på det sociale niveau ved at behandle vores mangeårige partnerskaber med avlere med respekt, rimelige lønninger og støtte til sociale projekter.

Min personlige tilgang til bæredygtighed er, at jo mere modstandsdygtige vi er, jo mere bæredygtige er vi."
Dr. Stefan Siemer, chef for bæredygtighed Weleda AG
98
procent af alt genereret affald genanvendes
100
procent elektricitet fra vedvarende kilder bruges i vores egne bygninger på Weleda produktionsanlæg i Schweiz, Tyskland og Frankrig
60
procent af vores emballage er lavet af glas

Beskyttelse af klimaet er en vigtig del af vores arbejde

Allerede da Weleda blev grundlagt i 1921, var vores grundtanke, at den måde, vi driver forretning på, skulle være i harmoni med mennesker og natur. Vi arbejder for at forbedre biodiversiteten. Beskyttelse af klimaet er en del af det. Vores produktionsfaciliteter drives af vedvarende energi, og vi støtter globale initiativer for sund jord. Vi har også udviklet en frøstrategi for mere biodiversitet og udvikler konstant arbejdet med genbrugsemballage.

Sådan beskytter vi klimaet

 • Vi anvender 100% genanvendelig energi til at drive Weledas produktionsfaciliteter i Tyskland, Frankrig og Schweiz.
 • Biodynamisk landbrug øger humus i jorden, som lagrer store mængder kulstof. Derfor øger vi den biodynamiske andel af vores certificerende plantebaserede råvarer.
 • Vi bruger genanvendte PET-flasker (rPET) til vores babyplejeprodukter. Det betyder, at vi reducerer vores kuldioxidemissioner med 250 tons om året. Vi vil også fortsætte med at øge andelen af genbrugsmaterialer, der anvendes i vores øvrige emballage.
 • Vores mål er at reducere vores energiintensitet (energiforbrug divideret med produktionsvolumen) med 2,5 procent hvert år.
 • Vi udvikler et globalt koncept for bæredygtig mobilitet og logistik.
 • Vi skaber gennemsigtighed om de reelle omkostninger ved vores vigtigste plantebaserede råvarer, herunder klimapåvirkning.

 

Som en del af vores faktiske omkostningsregnskab vurderer vi forskellene mellem økologisk landbrug og konventionelt landbrug. Det betyder at se på kulstofemissioner, kulstofbinding, vandforbrug, vandforurening, energiforbrug, erosion og jorddannelse. Sammenligningerne viser, at økologisk og biodynamisk landbrug har en langt bedre reel omkostningsbalance end konventionelt landbrug.

Naturen beder os om at være en god partner.
Ueli Hurter, biodynamisk landmand og bestyrelsesmedlem i Weleda

Hvad er regnskab for faktiske omkostninger?

Regnskab for faktiske omkostninger afslører de "skjulte omkostninger" ved en virksomheds drift. Ud over de direkte produktionsomkostninger beregnes de miljømæssige og sociale konsekvenser og medtages i produktprisen og balancerne.

Weleda vil skabe en bæredygtig fremtid

Er det nok for os at reducere vores emissioner eller øge det genanvendte indhold i vores emballage? Det tror vi ikke. Vi ved, at der er mange eksempler på, hvordan en verden med Weleda er bedre end en verden uden, for eksempel gennem biodynamisk landbrug og vores engagement i sund jord. På andre områder, f.eks. emballage og klimabeskyttelse, og vi har stadig arbejde at gøre og har fastsat nye ambitiøse mål. Vi gør alt, hvad vi kan, for at sikre, at den overordnede balance i vores økonomiske aktiviteter bliver mere positiv.

Anerkendelse af vores engagement i bæredygtighed:

Vi er stolte af de priser, vi har modtaget:

 • Sustainable Beauty Awards

 • Green Brands Award

 • Swiss Ethics Award

 • German Sustainability Award

 • Good Brand Award for sustainable packaging

 • Flere andre priser for vores certificerede naturlige hudpleje