Skønhed

Tør hud og makeup - Sådan lægger du makeup på en tør hud

Makeup til en tør hud - er det muligt? Knivskarpe billeder gør at du ser hver en detalje i ansigtet - Makeup artister anvender derfor ofte en rig base der beskytter huden mod at udtørre. Når makeuppen fjernes, kan en beroligende og fugtgivende creme hjælpe.

Udfordringen med makeup til en tør hud

Valg af makeup er selvsagt en vigtig del i at få en flot makeup, men ved tør hud er basen inden makeup ofte afgørende for resultatet. Ved tør hud er fugtighedsniveauet svækket. Der produceres ikke så meget sebum i talgkirtlerne som på en normal hud og derfor er det vigtigt at lægge et godt og fugtende fundament inden påføring af makeuppen. Ved påføring af foundation på en tør hud der ikke er blevet behandlet med fugt inden, kan den lægge sig i hudens tørre partier, hvilket giver et ujævnt resultat.

Tips til en tør hud i ansigtet

En fugtgivende base under makeup er derfor et must for en tør hud. Skin Food fra Weleda styrker hudens beskyttelse, gør den smidig og kan påføres som underlag til makeup. Sørg også for regelmæssigt at bruge ansigtspleje til tør hud for at skabe et godt fundament. Hudpleje er lige så vigtig før som efter makeup. Giv huden rigelig med fugt efter makeuppen er fjernet.

På en velfugtet base kan en makeup påføres mere jævnt og smidigt. Tør hud har brug for nærende og fugtende produkter inden påføring af makeup, men også regelmæssig pleje for at forhindre tørhed. Naturlig og økologisk ansigtspleje er anbefalelsesværdigt til en sund hud. Det kan virke omstændigt at bruge ekstra tid på en god base at påføre makeuppen på, men vi lover - resultatet er det værd.

Inden du lægger makeup på en tør hud:

 1. Skrub. Forsigtigt skrub huden, hvis den kan tåle det.
 2. Giv fugt og næring.  Smør med en næringsrig ansigtscreme. Skin Food er perfekt til at pleje med.
 3. Primer. Brug en god primer til en tør hud. Mange makeupartister anvender Skin Food både som creme og primer.
 4. Tilpas makeuppen. Dobbelt kontrollér at din makeup passer til tør hud.
 5. Klar!

Weleda Skin Food er et multiprodukt med mange anvendelsmuligheder til makeuppen. Udover originalen findes der også en lettere variant af cremen, Skin Food Light. Udover den intensive pleje Skin Food giver er den også god at anvende som makeupprodukt. I særlige tilfælde, fotograferinger eller lignende kan Skin Food også anvendes som highlighter. For eksempel på toppen af kindbenene, under øjenbrynets højeste punkt, på næsebroen eller ovenfor overlæben. Det giver et sundt glow til huden.

Makeup til tør hud med de rette produkter

At lægge makeup på en tør hud kan være en rigtig udfordring. Udover på rette vis at lave et godt fundament på huden er det vigtigt at vælge makeup, der fungerer til en tør hud. En del makeupprodukter indeholder stoffer, der kan trække fugten fra huden eller har en formel der snarere fremhæver end skjuler den tørre hud. Fugtende makeup der ikke fremhæver hudens tørre partier er også en vigtig faktor for et smukt resultat.

Makeup der passer til en tør hud:

 • Foundation - En halvt dækkende og fugtgivende med tynd konsistens.
 • Pudder - Vær ekstra opmærksom på at pudderet giver huden fugt, nogle kan udtørre huden. Undgå talkumbaseret pudder.
 • Concealer - En flydende med tynd konsistens.
 • BB og CC Cream - Fungerer som regel godt på tør hud.
 • Øjenskygge - Vælg en cremebaseret øjenskygge eller en god primer inden påføring.
 • Rouge - Cremebaseret rouge er et hot tip!