Skønhed

Hvad er cellulite (appelsinhud) og kan man fjerne det?

Cellulite er en hudtilstand der overvejende rammer kvinder, uanset alder, vægt eller kropsform. Der findes ingen kur som mirakuløst fjerner cellulite, men enkle hverdagsrutiner i kombination med tilpasset hudpleje kan bidrage til en jævnere og mere fast hud og øget velbefindende.

Cellulite kaldes også for appelsinhud

Over 80 procent af alle kvinder har cellulite også kaldet ”appelsinhud”, da huden med cellulite ligener skallen på en appelsin. Hvor meget og hvor synligt varierer, men almindeligt er det på områderne omkring lår, balder og arme. Hvorfor kvinder får det og ikke mænd skyldes hvordan vores kroppet er opbyggede, da kvinder af naturlige grunde blandt andet har mere underhudsfedt. I Weledas sortiment af certificeret naturlig hudpleje findes effektive produkter udviklet for at modvirke forekomsten af cellulite. Produkterne, med økologisk birkebladsekstrakt sammen med andre styrkende naturlige ingredienser anvendes med fordel som supplement i en cellulitebehandling.

Hvad er cellulite?
Cellulite er en hudtilstand der overvejende sker hos kvinder, uanset alder, vægt eller kropsform. Når underhudsfedtet klumper sammen dannes der synlige gruber og det er disse der kaldes for celluliter. Hormoner, genetiske dispositioner eller brist på en balanceret livsstil er nogle af årsagerne til ”appelsinhud”.

1. Hormonforandringer

Østrogener fremmer bindevævets elasticitet og med god grund. En graviditet stiller for eksempel de højeste krav til kroppen. Hormonbalancen ændres også under menstruation, overgangsalder eller gennem påvirkning af prævention.

2. Genetisk disposition.

Der er stor risiko for du også får cellulite hvis din mor har det. Der er nemlig genetiske anlæg for netop det.

3. En mindre sund livsstil

En stillesiddende livsstil me for lidt motion i kombination med usunde madvaner inklusiv for meget salt kan bidrage til cellulite. Husk også på at rygning forringer blodcirkulationen og gør huden mindre elastisk.

Kan man slippe af med cellulite?

Der findes ingen mirakelkurer der effektivt tryller cellulite væk og inden anticellulitecreme fungerer alene. Men du kan reducere forekomsten af ”appelsinhud” gennem en balanceret kost, regelmæssig træning, cirkulationsfremmende massage og hudplejeprodukter, der bidrager til en glatter og mere fast hud.

 

  1. Tilpasset hudpleje
    Weledas naturlige hudplejeserie Birch Body Care kan med fordel anvendes som et supplement i behandling af cellulite. De effektive produkter, Birch Pearl Body Scrub og Birch Cellulite Oil giver huden de rette forudsætninger for en mere glattere, fastere og blødere hud. Tips! Tørbørstning inden brusebadet har en positiv effekt på cellulite.
  2. Varieret kost
    En varierende balanceret kost med meget frugt og grøntsager bidrager til hudens fasthed. V- vitamin for eksempel styrker vores bindevæv og fanger frie radikaler.
  3. Vand – en skønhedseleksir
    At drikke rigeligt med vand er en del af en sund kost. Anbefalingen er to til tre liter om vand om dagen. Denne forfriskning slukker ikke blot vores tørst, den hjælper også med at rense kroppen for slagger.
  4. Regelmæssig træning. At træne regelmæssigt er ikke kun godt for vores velvære. Det fremmer blodcirkulationen og styrker kroppens væv, hvilket også fører til en glattere hud. En kombination af gåture, cykling, svømning eller yoga samt målrettede styrkeøvelser for balder og lår er meget effektivt.

Weledas hudpleje med birkebladsekstrakt

I generationer har birkeblade været anvendt for at hjælpe kroppen til at komme i balance og have det godt. Den næringsrige birk, med flavonoider, saponiner og garvesyre er kendt for sine rensende og udrensende egenskaber og har ofte været anvendt både indvortes og udvortes i stimulerende og styrkende detox kure. Birkebladsekstrakt gør det nemmere for kroppen at komme af med slagger og indeholder desuden værdifulde naturlige antioxidanter.

Hvert år håndplukker Weleda over 265 ton friske birkeblade til fremstilling af sin hudpleje. Ved høsten er der tillids udvalgte arbejdsledere der sikrer at der ikke sker skade på birketræerne eller at genvækst kan skades på nogen måde.

Gennem en afbalanceret kost, regelmæssig motion, beroligende massage og naturlige hudplejeprodukter, der inkluderer den effektive birkebladsekstrakt kan man formindske synligheden og forekomsten af cellulite.

BIRCH BODY CARE

Birch Cellulite Oil

Naturlig kropsolie mod cellulitis
100 ml
Pearl Scrub Birch

Pearl Scrub

Naturlig body scrub, som peeler og renser
150 ml