Skønhed

Hudpleje til dig med en sensitiv hud

Har du en sensitiv hud er det vigtigt at anvende den rette hudpleje. Læs om hvordan du bedst tager vare på en sensitiv hud og hvilke af Weledas hudplejeprodukter, der kan hjælpe.

Hudpleje til dig med en sensitiv hud

Huden er vores største organ. Som en del af vores immunforsvar udgør huden en vigtig del for vores sundhed. En svækket hudbarriere gør huden sart og mere udsat overfor skadelige stoffer og ydre påvirkninger. Ved at gennemgå sin hudplejerutiner og tilpasse produkterne til en sensitiv hud giver du huden de bedste forudsætninger for at genoprettes hvilket resulterer i en stærker hudbarriere med naturlig udstråling. I Weledas sortiment af naturlig hudpleje finder du et bredt udbud af vores hudplejeserier og hudplejeprodukter tilpassede en sensitiv hud; Almond Sensitive Facial Care, Almond Sensitive Body Wash, Sensitive Hand Cream, Sensitive Body Lotion, Evening Primrose Age Revitalising Facial Care og White Mallow Baby Derma.

Hudpleje til tør og sensitiv hud

En sensitiv hud bliver let rød og irriteret, kan opleves stram og med tørre områder og tydelige yderligliggende blodkar oftest en tilstand der er konstant. Huden reagere også på forskellige typer af ydre påvirkninger som f.eks. vejrskift, tør luft og soleksponering. Også stress, uro eller homonel ubalance (pubertet, præventionsmidler, graviditet eller overgangsalder) resulterer ofte i at vores hud bliver sensitiv eftersom hele organismen kommer ud af sin naturlige balance.

Udover disse faktorer kan anvendelsen af for stærke hudplejeprodukter trigge en reaktion. Har du en sensitiv hud hør du undgå produkter med aktive ingredienser og at blande forskellige hudplejemærker eller hudplejeserier. En hudplejeserie er generelt altid udviklet til at komplementere i trinvis, produkt for produkt.

Tænk ”less is more”. Start med en enklere hudplejerutine med få produkter, der også indeholder få ingredienser. På den måde bliver også lettere at opdage hvilke ingredienser huden eventuelt reagerer negativt på.  Ved at tilpasse hudplejen specifik til sensitiv hud kan du med tiden oparbejde en stærkere hudbarriere med naturlig glød.

En sensitiv hud kan også være tør, kombineret eller fedtet. Vi anbefaler altid først at styrke den sensitive hud og dens svækkede barriere og derefter arbejde på andre hudlidelser, f.eks. pigmentering, fine linjer eller problemhud.

Er din hud både tør og sensitiv anbefaler vi først at anvende produkter specifikt til sensitiv hud i ansigtet og sensitiv hud på kroppen. Almond Sensitiv Facial Care er en parfumefri hudplejeserie der beroliger den sarte hud i ansigtet. Almond Sensitive Body Wash, Sensitive Body Lotion og Sensitive Hand Cream er milde hudplejeprodukter udviklet til sensitive hud på kroppen. Til en mere moden hud anbefaler vi Weledas hudplejeserie med kæmpenatlysolie, Evening Primrose Age Revitalisasing Facial Care. Kæmpenatlysolie har en høj koncentration af linolsyre (Omega 6) som stimulerer og styrker hudbarrieren.

Er du overfølsom anbefaler vi Weleda White Mallow Baby Derma. En hudplejeserie specielt udviklet til overfølsom hud, der passer godt til babyer, børn og voksne.

Oplever du at din hud ikke er sensitiv og sart, men kun tør er der et bredere udvalg af produkter at vælge imellem netop til tør hud i ansigtet og tør hud på kroppen.

Hvad hjælper mod sensitiv hud i ansigtet? 7 tips!

  1. Start med en mere enkel hudplejerutine med få produkter.
  2. Anvend ansigtspleje til sensitiv hud, som Weleda Almon Sensitive Facial Care.
  3. Anvend en mild rens som ikke skummer og husk ikke at vaske med for varmt vand. Lunkent eller koldt vand har huden bedre af.
  4. Undgå hudpleje med aktive ingredienser.
  5. Undgå at skrubbe huden, hvilket kan irritere/forstyrre hudbarrieren.
  6. Tag udgangspunkt i den sensitive, sarte hud først, først du arbejder videre med eventuelt andre hudsygdomme.
  7. Stress, hormonel ubalance og fødevareallergier er andre aspekter som kan udløse en sensitiv hud.

Ansigtscreme til sensitiv hud

Almond Sensitive Facial Care er en mild ansigtsserie med fire produkter, specielt tilpasset til sensitiv hud. Den parfumefrie formel med udvalgte milde ingredienser tilgodeser huden med umættede fedtsyrer, beroliger og styrker den med E-vitamin. I serien indgår en renselotion, en ansigtscreme, en fugtcreme og en ansigtsolie. Til en mere moden hud anbefaler vi Weledas hudplejeserie med kæmpenatlysolie, Evening Primrose Age Revitalising Facial Care. Olie har en høj koncentration af linolsyre (Omega 6) som stimulerer og styrker hudens beskyttelsesbarriere. Foruden at den er godt til sensitiv hud modviker den tørhed, reducerer rynker, øger elsasticiteten samt giver spændstighed og fylde.

Har du en overfølsom hud kan vores White Mallow Baby Derma Face Cream anbefales.

Hvad hjælper mod sensitiv hud på kroppen?

Oplever du at huden på kroppen føles tør, stram og irriteret anbefaler vi at du gennemgår dine hudplejeprodukter og tilpasser din kropspleje til sensitiv hud. I Weledas brede sortimen af naturlig hudpleje findes flere produkter tilpasset en sensitiv hud både til ansigt og krop.

Vores Sensitive serie findes til kroppen i form af en showercream, body lotion og håndcreme. Er du overfølsom kan du teste vores body lotion i serie White Mallow Derma Baby.

Prøv at bytte din showercreme til et naturligt alternativ. Weledas showercremer bevarer huden blød og fugtet. Den milde formel med sesamolie og blødt skummende sukkertensider renser skånsomt uden at udtørre huden.

SENSITIVE SKIN CARE

Sensitive Body Lotion

Beroliger og blødgør følsom hud.
200 ml

Sensitive Cleansing Lotion

Naturlig mild ansigtsrens til følsom hud
75 ml

Almond Soothing Facial Lotion

Naturlig mild fugtcremetil følsom hud
30 ml

Sensitive Facial Oil

Naturlig mild ansigtsolie til følsom hud
50 ml

Sensitive Facial Cream

Naturlig mild ansigtscreme til følsom hud
30 ml

White Mallow Face Cream

Beroligende og lindrende hudcreme til babyhud
50 ml

White Mallow Body Lotion

White Mallow Body Lotion Mild bodylotion til baby til følsom babyhud
200 ml