FAQ

OM VORES INDHOLD

Indeholder Weledas produkter alkohol?

Ja. Alkohol har en konserverende effekt på produktet hvilket betyder, at det ikke behøver at blive tilføjet syntetiske konserveringsmidler. Den alkohol vi anvender er fremstillet af økologisk korn og er helt naturlig. For at få de værdifulde ekstrakter frem, der findes i de planter, vi anvender, er alkoholudtræk den mest effektfulde metode. Ved at bruge alkohol, får du det højeste antal aktive stoffer, både vand- og fedtopløselige. Samt konsistensen også bliver forbedret.

 

Udtørrer alkoholen i produkterne din hud?

Ingen af Weledas produkter er udtørrende.

Alkoholen anvendes ikke som en isoleret ingrediens, men som en del af en komplet formel. Det er ikke virkningen af en enkelt ingrediens, der giver effekten med derimod en samlet formel der interagerer sammen til et samlet resultatet. Det er ydermere vigtigt at tilføje, at det også er et spørgsmål om koncentration og sort. Et stof kan handle på en bestemt måde ved en lav koncentration og på en anden måde ved en højere koncentration. Alkoholen vi bruger forekommer aldrig i en sådan høj koncentration, at den virker udtørrende på huden. Grundtanken med Weledas produkter er altid at styrke, pleje og hjælpe huden til at hjælpe sig selv. Vi vil aldrig tilsætte en ingrediens i nogen af vores produkter, der vil udtørre eller stresse huden. Det ville være imod hele vores grundlæggende filosofi.


Indeholder Weledas produkter syntetisk parfume?

Nej. De fleste af vores produkter indeholder naturlige æteriske olier (vi har også produkter, der er helt duft-fri). Æteriske olier er ægte naturlige duftstoffer udvundet fra forskellige planter og har flere gode terapeutiske egenskaber, og bidrager til holdbarheden af produkterne. Æteriske olier er forskellige fra syntetiske parfumer, blandt andet fordi de er flygtige. Derfor kan produkterne ved det første møde føles som kraftige, men duften aftager hurtigt. Alle duftstoffer, enten syntetiske parfumer og naturlige æteriske olier, skal deklareres på emballagen som "parfume" i henhold til de regler, der gælder.


Indeholder Weledas produkter aluminium?

Nej, men der en ingrediens (INCI): magnesiumaluminium silikat. Dette ekstraheres fra oprenset, raffineret ler. Talkummet absorberes ikke af huden, da molekylerne er for store til at trænge ind i hudcellerne. Det bidrager til at virke sammentrækkende og er som tonic for huden. Bemærk - ikke at sammenligne med metallet aluminium.

 

Hvad er æteriske olier?

Et rent koncentreret aroma stof der fremstilles i planter. Æteriske olier er flygtige, luftbårne og fordamper hurtigt i luften. Funktionen af æterisk olie for planten selv, kan være til forsvar mod angreb udefra, såsom skimmel, samt at hjælpe planten til at helbrede sig selv efter skade, og for anlæg af kommunikation. Naturlige æteriske olier kan påvirke kroppen på en positiv måde og har en terapeutisk effekt på sindet.
Weledas produkter er parfumeret med forskellige kombinationer af æteriske olier i stedet for syntetiske duftstoffer. Mange mennesker, der er følsomme over for syntetisk parfume (ofte indeholdende de omdebatterede phthalater) har vist sig i stand til at kunne bruge de naturlige duftstoffer, der er i Weledas-produkter. Niveauet og blandingen af æteriske olier i vores produkter er naturligt tilpasset til at være allergivenlige og undergår en meget høj og streng kvalitetskontrol i produktionen.

 

Indeholder Weledas produkter mineralsk olie?

Nej. Vi arbejder kun med økologiske vegetabilske olier, der tilfører vitaminer, antioxidanter og fedtsyrer, som huden kan absorbere.

 

Indeholder Weledas produkter parabener?

Nej. Vi arbejder kun med naturlige stoffer, som har konserverende effekt og tilsætter aldrig syntetiske ingredienser.

 

Indeholder Weledas produkter syntetiske stoffer?

Aldrig.

 

Indeholder Weledas produkter nanopartikler?

Aldrig

OM HUDPLEJE

Kan du bruge produkter, der indeholder olie, hvis huden er kombineret og fed?

Ja, absolut.
Når det gælder vegetabilske olier, er de alle meget lig den menneskelige krops egne fedtstoffer og har forskellige egenskaber der passer til alle hudtyper. De absorberes let af huden på en naturlig måde, samtidig med de tilfører vitaminer, essentielle fedtsyrer og et stort antal antioxidanter til huden. Weledas produkter har en unik sammensætning af særligt udvalgte vegetabilske olier og planteekstrakter, der skaber balance og beroliger fedtet / kombineret hud og samtidig styrker huden og hjælper den med at genvinde sin naturlige balance.

 

Kan jeg bruge Weledas produkter, hvis jeg har følsom hud?

Ja, du kan.
Vi har en serie specielt designet til meget følsom hud og til hud, der er kommet ud af balance. Serien hedder Almond (mandel) og beroliger og fugter huden, mens hudens naturlige beskyttende barriere genopbygges og styrkes. Serien indeholder ikke æteriske olier. Det kan bruges dagligt, og af alle aldre.
Du kan også bruge produkter fra Weledas baby og børns serie (Calendula eller White Mallow). Serierne er testet og lavet til følsom hud og kan også bruges af voksne med følsom hud.

 

Hvorfor skummer Weledas bademælk ikke? 

Et meget skummende produkt er altid lidt mere udtørrende, og vi ønsker ikke at et længerevarende bad bør indeholde noget der kan virke udtørrende for huden.

OM EMBALLAGE OG HOLDBARHED

Hvordan konservere vi vores produkter?

Weleda bruger tre forskellige måder at konservere produkterne på:

1. Økologisk Alkohol (planteekstrakter). Har en konserverende effekt på produkter, der indeholder vand. Alkoholen er udvundet af økologiske korn.

2. Æteriske olier. De bidrager til at konservere grundet deres antibakterielle og svampedræbende egenskaber.

3. Mørke glasflasker og aluminiumstuber eller lufttætte plastflasker. For yderligere at øge den konserverende effekt, bruger vi beskyttende mørke glasflasker og aluminiumstuber. Aluminium har unikke barriereegenskaber som emballage og kan således beskytte indholdet i produktet. I nogle produkter, bruger vi en plastikbeholder med en speciel indvendig foring (pose-i-flaske funktion), der er komprimeret og reduceres i takt med mængden af produktet pumpes ud. Dette holder produktet helt beskyttet mod ilt.

Ovennævnte punkter betyder, at vi ikke behøver at tilføje syntetiske konserveringsmidler.

 

Hvordan pakker vi vores produkter?

Weleda bruger tre forskellige typer emballage:

1. glasflasker. Vi bruger glasflasker til flere af vores produkter, fordi vi derved ikke behøver at bruge syntetiske konserveringsmidler da den mørke glasflaske bedre beskytter indholdet. Glasflasker kan endvidere genbruges.

2. Aluminiumstuber. Aluminiumstuber giver en god beskyttelse og holdbarhed til produktet, da luft ikke kan trænge ind, hvilket igen betyder, at vi ikke behøver at tilføje syntetiske konserveringsmidler.

3. Plastbeholder. For nogle produkter, bruger vi plastbeholdere, ofte til de produkter som bruges "hurtig", såsom body wash og body lotions. Valget af emballage er styret af både produktets konsistens, hvilken type af aktive stoffer de indeholder samt deres holdbarhed.

 

Kan man återvinna era förpackningar?

Ja, alle kan genbruges:

1. Glas. Vores glasflasker er fuldt genanvendelige og kan genanvendes som farvet glas.

2. Aluminium. Alle aluminiumsemballagerne kan genbruges og kan genanvendes som metal.

3. Plast. Alle vores plastemballager kan genbruges og kan genanvendes som hård plast/PP plast.

Hvorfor anvender vi papemballage til nogle af produkterne?

Vi forsøger altid at holde brugen af ydre emballage til et minimum, men vi skal overholde EU-reglerne og oplyse om indhold samt kort beskrivelse af produkt for at måtte blive solgt. For eksempel skal der være en INCI liste, forklaring på, hvad det er for et produkt og hvordan det skal bruges, relevante symboler, adresser og kontaktoplysninger på hvor dokumentationen findes.

Vi (Weleda AB) er ansvarlige for hele Norden, og er også inkluderet i det engelske sprog såkaldt (klynge), hvilket betyder, at vi deler emballage med både England og Australien, og derfor skal vi også have oplysninger, selv for disse lande.

 

Indeholder vores plastemballage phthalater?

Nej.

 

Skal jeg gemme mine Weleda produkter i køleskabet?

Nej. Du kan gemme dem ved stuetemperatur, undgå dog kontakt med ekstrem kulde eller varme.

OM ALLERGIER

Kan jeg bruge produkter fra Mandel serien, selvom jeg er allergisk over for mandler?

Allergi kan forekomme mod mange naturlige stoffer og generelt når det gælder olie fra eksempelvis nødder, så er det proteinerne der er allergifremkaldende. Men det er meget individuelt og allergi kan også forekomme mod andre stoffer. I de olier Weleda anvender er der meget lidt protein, men vi kan desværre ikke garantere, at de er 100% protein-fri. Hvis du er usikker, prøv forsigtigt i armhulen, hvor huden er tynd, før du bruger produkterne.

 

Kan jeg være allergisk overfor naturlige ingredienser?

Som med syntetiske stoffer, så kan allergi også opstår overfor naturlige stoffer. Overfølsomhed over for bestemte planter kan forekomme. Vi anbefaler, at lave en test, hvis man er det mindste i tvivl om nogen overfølsomhed. Alle planter Weleda anvender er navngivet i INCI-erklæringen ved det latinske navn for at undgå forvirring. 

Kvalitetskravet hos Weleda er meget strengt for at sikre, at alle råvarer er af højeste kvalitet. Pesticider, som til tider kan være årsag til allergiske reaktioner, findes derfor ikke på vores gårde. Derudover udfører vi også dermatologiske test på alle vores produkter.

TEST AF VORES PRODUKTER

Hvordan tester vi vores produkter?

Vi er meget omhyggelige, når det kommer til test af vores hudplejeprodukter og de behandles med samme høje standard som vores medicin, hvilket betyder langt højere krav og kontrol med vores råvarer, end der ellers gælder for kosmetik/hudpleje i dag. Weleda tester alle produkter dermatologisk, både hvad gælder hudtolerance samt effektivitet.

Weleda bruger et uafhængigt institut i Tyskland, der udfører de dermatologiske tests -Derma Consult Concept Gmblt (www.dermaconsult.com). Dette institut har uddannet hudlæger og dermatologer, der udfører prøverne og testene på frivillige forsøgspersoner. Derefter får Weleda rapporterne med testresultaterne. Omhyggelig monitorering af evt. overfølsomhedsreaktioner, effektivitet testes og dokumenteres.

 

Tester Weleda sine produkter eller ingredienser på dyr?

Nej. Det har vi aldrig gjort og kommer aldrig til at gøre. Vi har altid testet vores produkter på frivillige forsøgspersoner.