Sanser

Lavendelolie – God for både krop og sjæl

Lavendel er en smuk lilla såkaldt halvbusk, der både dufter dejligt og har mange helsefremmende egenskaber. Lavendel er blevet brugt i Norden siden 1400-tallet og Centraleuropa siden 1100 tallet, men har allerede været kendt i andre dele af verden siden antikkens dage.

Lavendeloliens positive helseeffekter

I Norden har det længe været en tradition at lægge tørret lavendel i linnedskabet, for at give en let duft til stofferne. Siden den tradition blev skabt, har udviklingen taget fart og i dag taler man mest om æterisk lavendelolie, der udvindes fra lavendelblomsterne. Lavendelolie er i dag en af de æteriske olier der anvendes mest både indenfor hudpleje og aromaterapi.

Lavendelolie er god for både kroppen og sindet. Olien virker afslappende og beroligende på det centrale nervesystem og er derfor ofte en anvendt ingrediens indenfor aromaterapi.

Lavendel er traditionelt blevet anvendt længe da det har vist sig at kunne hjælpe til med at lette spændinger, rastløshed, søvnbesvær, fordøjelsesbesvær, kramper og dårlig blodcirkulation. Den direkte påvirkning af nervesystemet sænker stressniveauet og fremmer en sund søvn.

Lavendel i hudpleje

At anvende lavendel i sin hudpleje kan give huden mange synlige fordele, så som glat og fugtet hud. Med indholdet af velgørende vegetabilske fedtsyrer i lavendelolie bliver huden godt fugtet. Weledas Lavendel Relaxing Body Oil efterlader huden blød, i ro og bevarer fugtbalancen i huden.

I Weledas hudplejeserie Lavender har vi tilsat økologisk lavendelolie fra Moldova. Udvindelsen af olien sker med vanddamp og gennemgår en omhyggelig proces for at bevare kvaliteten for både avlere og indhold. Læs mere om udvindingen af Weledas lavendelolie.

Sådan anvender du lavendelolie

Personer der har svært ved at slappe af eller ganske enkelt drages af den magiske lavendelduft kan med fordel få de positive effekter ind i hverdagen ved at anvende produkter der indeholder ægte æterisk olie fra lavendel af højeste kvalitet. Så som Weledas Showercream med lavendel, badeolie med lavendel eller kropsolie med lavendel.

Udover at tilsætte lavendelolie i hudplejeprodukter kan den anvendes direkte som lægeplante og bruges som punktbehandling for at få bugt på visse lidelser.

Anvend lavendelolie fra Weleda sådan:

  • Masser olien ind på let fugtet hud efter bad.
  • Kombiner med Weledas Lavender Creamy Body Wash eller Lavender Relaxing Bath Milk.
  • Kan med fordel anvendes til en beroligende massage.

Giv dig selv eller nogen du har kær en afslappende spa- aften hjemme med vores hudplejeserie Lavender.
 

Lavender Body Oil

Beroligende kropsolie med lavendel
100 ml

Lavender Relaxing Bath Milk

Beroligende bad med lavendel for en blød hud
200 ml
Aroma Shower Relax

Aroma Shower RELAX

Rolig og fredfyldt brusecreme
Afslappende duft, der er videnskabeligt bevist.
200 ml