Oskar Schmiedel

Oskar Schmiedel er stadig kendt i dag som et eksempel på banebrydende innom narkotika. Det var ham, der grundlagde antroposofisk laboratorium og begyndte produktionen af ​​kosmetik og lægemidler. Det var ham, der spurgte Rudolf Steiner til at holde en medicinsk kursus for læger - et dokument mere end nogen anden startede bolden i antroposofisk medicin.

Dr. Oskar Schmiedel (30. oktober 1887 - 27. december 1959) var farmaceut, antroposof, terapeut, goetheansk videnskabsmand og teosof. Han studerede kemi på universitet i München og tilsluttede sig derefter det Teosofiske Selskab. Efter at have hørt en forelæsning af Rudolf Steiner i 1907 blev han hans elev, og i 1912 grundlagde han det kemisk-teosofiske laboratorium, hvor der blev forsket i plantefarver på en antroposofisk måde. Han startede sit eget laboratorium i 1913, primært for at fremstille kosmetiske produkter.     

Produktionen af ​​den første antroposofisk medicin

Hurtigt derefter bad Rudolf Steiner om at flytte sit laboratorium til Dornach. I en lille primitiv hytte på stedet hjalp han med udsmykningen af den første Goetheanum, men samtidig var han allerede begyndt at fremstille sine egne antroposofiske lægemidler. Den intensive produktion af lægemidler startede i 1919, først med hjælp fra Dr. Ita Wegman og senere med hjælp fra Dr. Ludwig Noll (1872 – 1930), med hvem han skabte et helt sortiment af kosttilskud.

Direktør for Weleda i 35 år

I 1922 blev Schmiedel ansvarlig for forskningen og produktionsafdelingen hos Weleda, og i 1924 blev han direktør for hele virksomheden, en aftale, der varede indtil hans død i 1959. Oskar Schmiedel er stadig kendt i dag som en forbilledlig, farmaceutisk pioner. Det var ham, der grundlagde det antroposofiske laboratorium og startede produktionen af kosmetiske og farmaceutiske produkter. Den var ham, der bad Rudolf Steiner om at afholde et medicinsk kursus for læger – en handling, der mere end noget andet satte gang i den antroposofisk medicin.

 

En verdensomspændende forskningsmetode

Påvirker uddannelse, arkitektur, kunst og medicin blandt andre discipliner.

Antroposofien

En mand med en vision

Den åndelige og filosofiske grundlægger af Weleda.

Rudolf Steiner