Weledas arv

Efter mere end 90 år visionen er stadig moderne

Weleda er altid forblevet tro mod vores grundlæggeres stærke åndelige principper, og deres virkninger har genklang i hele vores virksomhed. 

Weleda blev grundlagt i 1921 af den østrigske filosof og naturvidenskabsmand Rudolf Steiner, den hollandske doktor Ita Wegman og Oskar Schmiedel, en kemiker og farmaceut fra München i Tyskland. Virksomheden og dens moderne drift er stadigvæk baseret på den filosofiske ideologi og de høje værdier fra deres disciplin antroposofien.

 

Antroposofien er et spirituelt verdenssyn med europæiske rødder, men nu anerkendt i hele verden. Den blev navngivet og formuleret af Weledas grundlægger Rudolf Steiner, som oversatte navnet til at betyde 'menneskets visdom'. I modsætning til nutidens praksis inden for akademiske kredse og universitetskredse brugte Steiner betegnelsen til af udforske det spirituelle område ved hjælp af videnskabelig og spirituel erfaring, og det var det, som han helligede hele sig liv til. Steiners antroposofi tager sit udgangspunkt i eksakt videnskabelig tænkning, med lige så eksakte forskningsmetoder, indledningsvis begrænset til materiens verden, derefter udvidet til det åndelige ved hjælp af videnskaben.

Vi som virksomhed er gennemsyret af disse værdier i alle vores operationer – i vores biodynamiske dyrkningsmetoder, fair behandling af personale og aktionærer, bæredygtige fremstillingsprocesser og kosmetiske og farmaceutiske produkter. Vi fortsætter med at udvikle os i mange lande i kraft af dedikerede personer, der værdsætter vores værdisæt, og vi er nu verdens førende producent af holistisk, naturlig, økologisk kosmetik og lægemidler til antroposofisk terapi. 

Hvordan det begyndte

Det hele begyndte med et hospital og et farmaceutisk laboratorium.

Siden 1921

En mand med en vision

Den åndelige og filosofiske grundlægger af Weleda.

Rudolf Steiner

En verdensomspændende forskningsmetode

Påvirker uddannelse, arkitektur, kunst og medicin blandt andre discipliner.

Antroposofien

Hun omsætte teori til praksis

En klarsynet kvinde med en stærk vision om at reformere i medicinsk behandling.

Ita Wegmann

Direktør for Weleda i 35 år

Initiativtager til produktion af antroposofiske lægemidler og hudpleje.

Oskar Schmiedel