Vores holistiske tilgang

Integrering af traditionel medicin med en dyb forståelse af mennesket

Hos Weleda bestræber vi os på en holistisk tilgang til medicinsk behandling. Vi bygger vores viden og praksis på principperne fra den antroposofiske medicin – et medicinsystem, der blev grundlagt i starten af 1920'erne af filosoffen Rudolf Steiner og lægen Ita Wegman. Antroposofisk medicin er et integreret system af lægemidler, men passer ikke helt ind i kategorien ‘alternativ medicin’ – i stedet bygger den på de traditionelle medicinsystemer og praksis. Salutogenese spiller en vigtig rolle i holistisk sundhed.

Gendan ligevægt

Integrering af traditionel medicin med en dyb forståelse af mennesket

Terapimetoder

Et integreret medicin-system

Et medicinsk system, der supplerer konventionel medicin. Antroposofi tager en holistisk tilgang og bruger både konventionelle og antroposofiske lægemidler.

Antroposofisk medicin

Sundhed er en kontinuerlig proces

Salutogenese som en videnskab for sundhed og udviklingen af de faktorer, der understøtter menneskers sundhed, i modsætning til faktorer, der forårsager sygdom. Salutogenese betyder hvad der udvikler sundhed (saluto = sundhed; genese = baggrund for, udvikling af).

Salutogenese

Unikke lægemidler

Behandlingen af vores lægemidler overholder farmakopéer, mens vores karakteristiske produktion hviler på tre væsentlige elementer.

Fremstillingsproces

Terapiprocessen ved antroposofisk medicin er funderet på balancen mellem fire organisatoriske principper: det fysiske niveau, livskraftniveauet eller vitalitet; det mentale niveau og det individuelle niveau eller ego. Målet med terapien er at restituere den nødvendige ligevægt, når disse fire principper er ude af balance. Dette opnås ved et tæt samarbejde mellem læge og patient, som begge har til hensigt at forbedre patientens selvhelbredende kræfter. Traditionelle og antroposofiske lægemidler kan bruges samtidigt for at hjælpe den helbredende proces.

Weleda udfører fremstillingsprocessen af sine egne lægemidler internt og følger særlige principper baseret på tre elementer – den specielle rytmiske proces, den gradvise opvarmningsproces og vores egen unikke håndtering af metaler og mineraler. Desuden bliver vores råmaterialer dyrket i vores egen lægeplantehave for at sikre den højeste kvalitet. Alle de ovennævnte trin skaber unikke og førsteklasses lægemidler.