Weleda i dag

Weleda – en pioner og verdensførende producent af holistisk naturkosmetik og antroposofiske lægemidler, der bringer menneskers helbredelse, velbefindende og vitalitet.

Weledas tre anlæg ligger tæt på hinanden, med hovedkvarter i Arlesheim i Schweiz blot nogle få kilometer fra Weledas anlæg i Huningue i Frankrig. Produktionsdriften i Schwäbisch Gmünd i nærheden af Stuttgart ligger lige 250 kilometer nord-østpå i Tyskland.

Disse tre anlæg følger forarbejdningen af de fleste af de 1.000 naturlige, bæredygtigt fremstillede råmaterialer til Weledas produkter. Over 100 naturlige kosmetikprodukter, 10 diætetiske produkter og cirka 2.500 lægemidler bliver også skabt her.

Høje standarder, høj kvalitet

De højeste kvalitetsstandarder og den omhyggelige brug af ressourcer går hånd i hånd, når vi fremstiller vores produkter. Over 78 procent af råvarerne kommer fra økologisk eller biodynamisk dyrkning og fra kontrolleret indsamling i naturen. Alle produkterne er helt og aldeles baseret på naturlige stoffer – kunstige konserveringsmidler og farvestoffer undgås konsekvent. Weleda har et godt forretningsmæssigt renommé for kvalitet, tillid og en bæredygtig forretningsudvikling.

Virksomhedsstruktur

Weleda består af 19 majoritetsaktionærer, og virksomheden beskæftiger cirka 2.000 personer på verdensplan. Cirka 40 procent af kapitalen og cirka 80 procent af stemmerettighederne i Weleda AG ejes af to større aktionærer, det Generelle Antroposofiske Selskab (AAG, Dornach, Schweiz) og Arlesheim Clinic (KA, Arlesheim, Schweiz), tidligere Ita Wegman Klinik AG. De resterende registrerede aktier og de ikke-stemmende deltagelsescertifikater er i fri cirkulation. Kun medlemmer af AAG er berettiget til registrering i aktiebogen. Med hensyn til salg findes Weleda i over 50 lande på alle kontinenter.

Bæredygtig fra begyndelsen

Siden virksomheden blev grundlagt i 1921, har Weleda ageret socialt, miljømæssigt og økonomisk ansvarligt i alle virksomhedens forhold (link til sider om Bæredygtighed) fra indkøb af råmaterialer til fremstilling af kosmetik og lægemidler, emballage og distribution.

Weleda dyrker også lægeplanter og har sin egen tinkturproduktionsanlæg, hvor der sker en yderligere forarbejdning af råmaterialer igennem destillation, udvinding eller potensering. Skønt nogle af metoderne med tiden har forandret sig, har vi altid være tro mod os selv, vores grundlæggere og vores værdier. Socialt, miljømæssigt og økonomisk har vi fulgt de samme principper, siden vi blev grundlagt. Vi er fuldstændig overbevist om, at det er denne konsekvens, der gør en positiv forskel i verden.

Bæredygtighed

Tradition og innovation er lige så vigtigt at Weleda. De er grundlaget for vores mangeårige engagement i de tre søjler i miljømæssig, social og økonomisk bæredygtighed.

Læs mere

Vores arv

Lige op til i dag Weleda forbliver tro mod de stærkt - holdt spirituelle principper i vores grundlæggere , og deres virkninger genlyd i hele vores virksomhed.

Læs mere