Social bæredygtighed

Weleda har et ansvar for de steder, hvor vi arbejder, og de mennesker, vi involverer i fremstillingen af vores produkter. Bestræbelsen på social ansvarlighed hjælper enkeltindivider og organisationer med at have en positiv indvirkning på udviklingen, erhvervslivet og samfundet. Som en socialt orienteret virksomhed lægger vi også stor vægt på at sørge for sikkerhed, individuel udvikling og overordnet sundhed hos vores medarbejdere, leverandører og partnere. Det hjælper til at sikre et minimum af sociale standarder, fornuftige priser og langsigtede aftaler.

Agere etisk

I oktober 2011 blev Weleda et fuldt medlem af Union for Ethical Biotrade (UEBT), en nonprofitorganisation, der repræsenterer en anerkendt standard på verdens plan for bæredygtig indkøb og brug af råmaterialer. Med dette medlemsskab bekræfter Weleda igen sine principper vedrørende etiske forretningspraksis, og vi påbegyndte at ansøge UEBT-standarden for indkøb af råmaterialer. UEBT-værdier, såsom fredning, bæredygtig brug af biodiversitet og fair aflønning til alle partnere i forsyningskæden, stemmer overens med Weledas egne længe overholdte principper.

Overalt, hvor det er muligt at blive enige om minimumslønninger, vil Weleda sikre en passende grundindtægt til alle vores leveringspartnere. Den treårige revision af UEBT sørger for den gradvise integration af alle leverandører. Vi bestræber os på at have langvarige kontrakter med leverandører, da det giver mulighed for pålidelig planlægning for begge parter – og vores leveringspartnere bliver derefter tildelt endnu en fair-trade-certificering, som kan hjælpe dem med at markedsføre deres produkter mere bredt.

Samfund, partnere og aktionærer

Weleda opretholder gode forbindelser og samarbejder med samfund og lokale institutioner i mange lande. Vi arbejder med lokale partnere, hvor medarbejderne bliver undervist jævnligt og aflønnet ordentligt. Det indbefatter et andelsforetagende i Marokko, som producerer kvalitetsarganolie til Weledas hudproduktlinje med granatæble; en familievirksomhed i Mexico, som producerer sesamolie til forskellige produktlinjer til ansigtspleje og et andelsforetagende for mandelolie i Spanien. For at have føling med de skiftende forhold i forsyningskæden af råmaterialer og tjenester som helhed, arbejder vi konstant tæt sammen med leverandører og aktionærer.

Professionel udvikling og balance mellem arbejde og familie

Social bæredygtighed hos Weleda betyder også at tage ansvar for vores egne medarbejdere. Weleda ser sig selv som et sted for menneskelige udvikling med udgangspunkt i fælles opgaver. Ledernes sociale kompetence er altafgørende for at kunne sikre et fornuftigt, professionelt samarbejde. Vores program for ‘Fokus på ledelse’ blev lanceret i 2013 med det formål af introducere bindende ledelsesstandarder, samtidig med at bakke lederne op – alle Weledas ledere skal have gennemgået dette program inden 2016.

 

Weleda lægger også stor vægt på at give de 1.900 medarbejder muligheder for udvikle sig.

For at bevare en god balance mellem arbejde og familie bliver der stillet flere støtteydelser til rådighed, for eksempel virksomhedsdrevne daginstitutioner i Tyskland og Frankrig.

Inspirere unge talenter

At støtte praktikanter og ungt talent er også vigtigt for Weleda, og vi har mange stillinger, hvor erhvervsuddannelser og samarbejde med universiteter tilfører os nye kompetencer. Praktikanter deltager i fælles ekskursioner som for eksempel til en Demeter-gård, internationale undervisningscafeer, workshops om antroposofi og videreuddannelse. I Tyskland har praktikanter drevet et 'junior firma' siden 2013 med det formål at kende alle processerne i forbindelse med at iværksætte et firma og lancere et produkt. De skabte en Weleda-sæbe, som nu bliver solgt i Tyskland.

Værdiskabelse

En bæredygtig økonomi er en, hvor jordens ressourcer ikke er brugt op hurtigere end naturen fornyer dem. Rentabiliteten er produktet af blomstrende økosystemer og blomstrende samfund. For Weleda, er en etisk og værdiskabende økonomi kernen af virksomheden sammen med de mennesker, der får det til at ske.

Økonomisk bæredygtighed

Møder vores ansvar

Vores miljømæssige engagement spænder fra spørgsmål om biodiversitet, gennem indkøb af råvarer, brug af naturressourcer og bæredygtig emballage.

Miljømæssig bæredygtighed