Vores Etiske Sourcing Forpligtelser

Vi har været medlem af Unionen for Ethical BioTrade (UEBT) siden 2011. Union for Ethical BioTrade er en nonprofitorganisation, der fremmer “Sourcing with Respect” af ingredienser, der kommer fra biodiversitet.

Den ambitiøse standard for Ethical BioTrade fremmer en bæredygtig økonomisk vækst, lokal udvikling og bevarelse af biodiversiteten.

Efter vores vision "Creating a world in which the health and beauty of human beings and nature continually unfold» og vores mission "Weleda sustainably develops its business in harmony with nature and the human being” implementerede vi UEBT-standarden som et bæredygtigheds-styringssystem langs Alle vores naturlige råvaretilførselskæder.

Vi er certificeret for vores Ethical Sourcing System

Siden 2018 har UEBT tilbudt et certificeringsprogram for Ethical Sourcing. UEBT certificerer virksomhedens indkøbssystemer, der respekterer mennesker og biodiversitet.

Som medlem af UEBT er vi forpligtet til innovation og indkøbspraksis, som bidrager til en verden, hvor mennesker og biodiversitet trives. I den forstand og som led i vores bæredygtighedsstrategi besluttede vi at tage vores engagement til det næste niveau med certificeringen af vores Ethical Sourcing System (ESS) for alle vores naturlige råmaterialer, der anvendes i vores naturlige og økologiske kosmetiske produkter. Dette trin bidrager også til vores mission "Weleda products activate the healing forces of human beings and nature."

Det etiske indkøbssystem gør det muligt for os at kontrollere, om vores leverandører opfylder vores krav til bæredygtig økonomisk vækst, lokal udvikling og bevarelse af biodiversitet. Ved en efterfølgende risikoanalyse kan behovet for bæredygtige forbedringer identificeres og udføres i henhold til foranstaltninger.

Som et næste skridt og som en del af certificeringsprogrammet forpligter vi os til at tage flere handlinger langs definerede, såkaldte prioriterede forsyningskæder. Dermed kommer vi ud til endnu flere aktører og områder til dyrkning og vilde samling for at forbedre BioTrade-praksis, hvor det er nødvendigt.

Certificerings omfang i tal:

  • Vi har 657 frigivne forsyningskæder, hvilket betyder at 100% af de anvendte råvarer er blevet vurderet.

  • I 2017 har vi indkøbt 270 naturlige råvarer fra 199 leverandører

  • Dette antal af råvarer havde et indkøbsvolumen på 4,625 t i 2017

  • 62 af vores forsyningskæder defineres som prioriterede til verifikation. Verifikation betyder, at vi verificerer de oplysninger, vi har modtaget fra vores leverandører, til evaluering gennem feltrevisioner eller med en desktop-verifikation, hvis der foreligger dokumenter, som gør det muligt for os at have bevis for overholdelse af Ethical BioTrade Standard (f.eks. Fair trade & organic certificates osv.).

Mål:

  • Verifikation af alle nuværende definerede prioriterede forsyningskæder indtil udgangen af ​​juni 2019. Dette repræsenterer 16% af vores 2017 sourcing volumen for naturlige og økologiske kosmetik.

  • Klassificer alle vores forsyningskæder i henhold til UEBTs 4 niveauer af overholdelse (Indgangsindikatorer, kritiske krav, Tærskelkrav og løbende forbedringskrav). For hvert niveau vil målene blive indstillet og godkendt af UEBT. Målene vil være offentligt tilgængelige inden udgangen af ​​2018.

  • Aktiv kommunikation om certificering, om vores relaterede aktiviteter og dermed fremme bevidstheden om forbrugerne for biodiversitet

Certificeringen har været gyldig siden juni 2018 og gælder i et år. Det forlænges derefter ved en ny revision.