Weleda får ny UEBT certificering og etiket for sourcing med respekt

Weleda er en af ​​de to førende skønheds brands verden over (den første i Europa) og som er den første til at opnå den nye UEBT-certificering for sourcing med respekt. UEBT (Union for Ethical Bio Trade) er en non-profit organisation, der leverer en globalt anerkendt standard for bæredygtigt indkøb og brug af råmaterialer. Den nye certificering og etiket blev afsløret på UEBT konferencen i Paris den 20. juni 2018 og vil begynde at blive vist på emballagen i 2019.

 

Mere om UEBT certificering

UEBT er en non-profit forening, der fremmer og verificerer virksomhedens forpligtelse til at købe med respekt. De arbejder for at forny naturen og sikre en bedre fremtid for mennesker gennem etisk indkøb af naturlige ingredienser. UEBT har til formål at bidrage til en verden, hvor mennesker og biodiversitet trives.

 

UEBT-standarden omfatter 7 principper:

1. Bevarelse af biodiversitet

2. Bæredygtig brug af biodiversitet

3. Retfærdig fordeling og brug af den biologisk mangfoldighed

4. Socioøkonomisk bæredygtighed (produktiv, finansiel og markedsstyring)

5. Overholdelse af national og international lov

6. Respektere rettighederne for aktører involveret i BioTrade aktiviteter

7. Klarhed om jordbesiddelse, brugsret og adgang til naturressourcer

 

En pioner inden for bæredygtighed

Bas Schneiders, Head International Strategic Sourcing hos Weleda, kommenterede: "Med certificering tager vi det næste skridt: skaber en betydelig indvirkning for dyrkere, samlere og producenterne, der arbejder for os".

For at et mærke skal certificeres, ser UEBT på hele dets indkøbssystem. En del af processen er at validere, at mærket har indarbejdet kravene fra UEBT-standarden til sine systemer til indkøb og behandling af naturlige ingredienser. En anden del af certificeringskravene vedrører indkøbspraksis: certificerede virksomheder skal kontrollere, at de har implementeret disse i hele forsyningskæderne for deres naturlige ingredienser. Den nye UEBT-etiket vises først på Weleda-produkter i begyndelsen af ​​næste år.

"Vi har fået mange priser i de senere år for vores bestræbelser på at opnå bæredygtighed i vores forsyningskæder", forklarede Annette Piperidis, leder af Sustainable Sourcing i Weleda.

"Bæredygtighed er ikke et mål for os, men snarere en proces, hvor vi konstant stræber efter at optimere. Af denne grund var det vigtigt for os at tage vores bestræbelser på det næste niveau og til at tackle yderligere udfordringer. "

Rik Kutsch Lojenga, UEBTs administrerende direktør og en global ekspert på etisk indkøb af naturlige ingredienser tilføjede: "Vi er så stolte over, at Weleda har opnået etisk sourcing system certificering fra UEBT og vil være et af de første mærker til at placere UEBT mærket på sine produkter. Ved at opfylde vores internationalt anerkendte standard forsikrer virksomhederne kunderne om, at biodiversiteten ved indkøb af råvarer konserveres og tilvejebringes bæredygtigt, og at alle parter langs forsyningskæden behandles retfærdigt og betales retfærdigt.

Weleda blev medlem af Unionen for Ethical BioTrade i 2011. Med sit medlemskab bekræftede Weleda sine traditionelle principper for etisk forretningspraksis og anvendte UEBT-standarden på råmaterialer der bliver indkøbt. UEBT-værdier såsom bevarelse, bæredygtig udnyttelse af biodiversitet og fair kompensation af alle partnere i forsyningskæden svarer til Weledas egne langsigtede principper.

Jayn Sterland, administrerende direktør for Weleda UK, tilføjede: "Weleda er pionere i bæredygtig forretningspraksis, og Steiner's tilgang er inspirerende for en ny generation af grønne iværksættere. På Weleda mener vi for eksempel, at værdien skal deles lige over hele forsyningskæden, ellers skabes vindere og tabere, og systemet fejler. Virkelig bæredygtig forretningspraksis er noget, der tager vision, engagement og daglig engagement fra alle i virksomheden. "

Vores Etiske Sourcing Forpligtelser

Nogle af vores priser

 

Beauty Shortlist
Awards 2018

Best Fair Trade /
Sustainable Brand
Ethical Corporation
Responsible
Business Awards

2017
Supplier Engagement
of the Year
Positive Luxury
Butterfly Awards

Weleda NOC – Brand
To Trust
Sublime Magazine
Awards 2016

Best Sustainable
Brand