SAMMEN GØR
VI EN FORSKEL

Behandl jorden som du ville behandle din egen hud.

Præcis som vores hud er jorden et levende, åndende økosystem. Men en tredjedel af verdens jord nedbrydes, hvilket truer dyr og planters levesteder og øger udslipningen af drivhusgasser. I over et århundrede har Weleda anvendt natturlige og miljøvenlige dyrkningsmetoder, som bruges til at fremstille vores ikoniske produkter. Vi holder jorden sund og frugtbar gennem vores arbejde med biodynamiske jordbrug og samarbejder med regenerative landbrugsprojekter rundt om i verden. Vores engagement i en sund jord er kernen i alle vores ingredienskilder eftersom det er nøglen til et blomstrende økosystem. Uden sund jord kan vi ikke håndtere den krise, som naturen står overfor i dag.

VIL DU OGSÅ VÆRE MED #SAVEEARTHSSKIN

Weleda har sammen med velgørenhedsorganisationen DIRT, grundlagt af Arizona Muse, skabt kampagnen Save Earth’s Skin.

”Weledas kampagne ’Save Earth’s Skin’ handler om at passe på jorden, ligesom vi ville gøre det med vores egen hud – uden stærke kemikalier. Vi kan alle gøre vores del når det gælder om at behandle vores planet med den respekt den fortjener.”

Arizona Muse – model, miljøaktivist & grundlægger af DIRT

Det begynder med os!

Med enkle midler kan man komme langt og med vores tips kan du hjælpe til og bidrage til en sundere jord.

TIP 1: Se efter trejdepartscertificeringer og vær opmærksom på greenwashing

For at sikre, at et produkt virkelig leverer, hvad det lover kan du kigge efter certificeringer og tredjepartsstandarder, der har uafhængige testpraksis. Med Weleda kan du føle dig tryg ved at produkterne er fremstillet på en måde, der respekterer jorden og biodiversiteten.

Tip 2: Bevidst indtagelse af mad og drikke

At købe økologisk og biodynamisk mad og drikke betyder, at landbruget afstår fra at bruge kemiske sprøjtemidler og syntetisk mineralgødning. Det gavner igen jorden, planter og dyrs levesteder.

Tip 3: Forskellige tips til haven eller altanen

Plant blomster, der gavner vores vigtige bestøvere; bier, humlebier og sommerfugle. Har du en have? Undgå at slå græsplænen for kort, det skaber levesteder for små organismer. Lad vilde blomster og planter gro frit, hvilket spiller en stor rolle for dyrelivet. Husk at græsafklippet kan bruges i dine blomsterbede, for at give ormene mad og jorden ny næring.

Tip 4: Tørvfri kompostering

Uanset om du har din egen have, altan eller indendørs planter, så fodrer kompost jorden og holder den sund og funktionel. Sørg for, at den kompost, du bruger, er uden tørv (spagnum) fra vores tørvemoser, der både binder CO2 og har høj biodiversitet.

Ved at støtte Weleda gør vi sammen flere tiltag for at få en sundere jord.

Ved at støtte Weleda gør vi sammen flere tiltag for at få en sundere jord.

 • 80 % af alle planteingredienser er økologiske.

 • 40 % af vores planteingredienser bliver biodynamiske i år 2025.

 • Weledas haver dyrkes udfra biodynamiske principper.

 • Bæredygtig forsyningskæde certificeret af UEBT ”Sourcing with Respect”.

 • Ved at integrere kompost binders mere kuldioxid end der udledes.

 • Vores regenerative landbrugspartnerskaber vil stige fra 50 til 60 i år 2025.

 • Vores virksomheds fodaftryk er CO2-neutralt (GHG Protocol Scope 1 & 2).

 • Som B-corp certificeret arbejder vi aktivt for en bæredygtig økonomi.

Hos Weleda anser vi huden og jorden for ligeværdige til at beskytte og tage vare på.

Vidste du at?

Vidste du at?

 • Ligesom vores hud har jorden et mikrobiom (en bakterieflora).

 • En nævefuld jord kan rumme flere organismer end der findes mennesker på planeten.

 • 50 % af kuldioxiden er bundet i vores jord. Det er de største CO2 reservoirer efter oceanerne.

 • Hvert minut går 23 hektar agerjord tabt globalt på grund af tørke og ørkendannelse.

 • Det kan tage op til 2000 år for ti centimeter jord at vokse frem naturligt.

Vigtigheden af at arbejde sammen

Sammen med Arizona Muse, DIRT og The Sustainable Soil Alliance ønsker vi at informere og dele viden om vigtigheden af en sund jord. Weleda investerer 1 procent af sit salg i bevarelse af biodiversitet, klimabeskyttelse og jordbundsbeskyttelse. I år 2022 vil vi støtte forskellige regenerative landbrugsprojekter på verdensplan med 400.000 euro.

I Tyskland, Østrig og Schweiz, Weleda og Swiss Organic Foundations Soil Fertility Fund hjælper landmænd med at dyrke mere end 1 million kvadratmeter jord økologisk. I Australien, Weleda og organisationen Carbon8 støtter landmænd, der arbejder regenerativt og sikrer at kuldioxid fra atmosfæren bindes som kulstof i jorden. I Frankrig, Weleda hjælper organisationen La Sauge med at drive en økologisk fælleshave i Paris. Yderligere initiativer i Spanien, Tjekkiet, Italien, England og Sydkorea kan fremme økologiske forandringer med vores hjælp.
Vi ser jordbeskyttelse som en fælles opgave!

#SaveEarthsSkin

Vi kan alle gøre en forskel! Lad os sammen øge bevidstheden om jordens betydning for vores planets fremtid. Del dine jordvenlige tips med os og på sociale medier ved at anvende hashtag #SaveEarthsSkin.