Skønhed

Figenkaktus: naturens hudpleje vidunder

Kaktus ekstrakt – den nye skønhedstrend til smuk hud

Figenkaktus er mere end bare en køn plante – ekstrakt fra den giver huden et ekstra fugtboost. De fortræffelige vandbindende egenskaber fra denne ørken-boer gør den til en fremragende hudpleje ingrediens.

Fra ørkenen til huden

Skønhed kommer indefra – dette gælder også for figenkaktus planten. Inde under det hårde, stikkende ydre gør dens fyldige, vandbindende væv det muligt at trives i de mest tørre klimaer. Stigende temperaturer og vigende vandressourcer er ikke et problem for Opuntia fictus-indica. Denne ørken-boer har tilpasset sig ekstreme forhold. En sand overlevelses kunstner, den kan modstå lange perioder med tørke og sol. Hemmeligheden? Figenkaktus kan oplagre vand. Takket været dens omfattende rodsystem absorberer denne robuste plante hurtigt store mængder vand efter et regnskyl, hvor den oplagrer det i dens store årelignende plantestænger/puder kaldet cladoder. Med dens tykke, grønne skud og saftige kød er Opuntia cacti den diametrale modsætning til de tørre omgivelser. 

Stikkende mirakelplante fra Mexico

10 fakta om figenkakus 

  • Figenkaktus, prickly pear eller nopal cactus (Opuntia ficus-indica) er en art af Opuntia genus i Cactaceae familien. 

  • Den vokser som en busk eller et lille træ med åre formede stængel segmenter, kaldet cladoder, der er dækkede med beskyttende nåle. 

  • Denne typisk forgrenede kaktusart antages at have sin oprindelse i Mexico. 

  • Aztekerne tilbad den som en guddommelig plante. En alkoholisk drik var lavet af dens frugter til religiøse ceremonier. 

  • Den vokser i op til 4.700 meters højde og dyrkes primært i Mexico, Afrika og i Middelhavsområdet. 

  • Opuntia er en vigtig landbrugsafgrøde. Dens bladpuder bliver ofte tilberedte som agurker og spist i tilberedte grøntsagsretter eller rå i salater. 

  • De aromatiske frugter høstes også til mad. De ovale, figenformede frugter er orangerøde i farven når de er modne. 

  • Forår og sommer dukker store, klare gule blomster op på kanten af det aflange, flade stængelblad. 

  • Frugten udvikles efter planten har blomstret. Fordi frugterne henter næringsstoffer fra stængelbladene bliver bladene høstede før de blomstrer. 

  • Hvis de falder ned på jorden kan stængelbladene, blomsterne og frugten alle udvikle rødder og gro og blive til en ny plante. 

Fugtboost til huden

Under dens hårde ydre er figenkaktussen fuld af næringsrige ingredienser. Egenskaberne fra dette naturlige, fugtbevarende vidunder er også gavnlige for huden, hvilket gør den til en effektiv ingrediens i hudpleje produkter. Figenkaktus ekstrakt er udvundet fra de kødfulde stængelblade som overvejende består af gel. Ekstraktet har fugtgivende egenskaber og understøtter hudens egen naturlige evne til at oplagre fugt. Det virker også beroligende på huden og styrker hudens naturlige funktion som beskyttende barriere. 

Har din hud brug for et ekstra fugtboost? Weledas All-day fugt produkter er lette og forfriskende og giver langvarig fugt til huden. Med naturlige ekstrakter fra økologisk figenkaktus og økologisk aloe vera gel giver denne unikke formel din hud en smuk og sund glød. 

Cactus 24h Hydrating Cream

En øjeblikkelig intenstivt fugtgivende ansigtscreme
30 ml

Cactus 24h Hydrating Lotion

En øjeblikkelig fugtgivende ansigtslotion
30 ml

Cactus Hydrating Eye Cream

En kølende og fugtgivende let øjencreme
10 ml

Cactus Hydrating Facial Mist

En ansigtsmist der giver huden et opfriskende fugtboost
150 ml