Sesame

Jalisco, Mexico

Bevarer hudens fugt, restituerer dens naturlige olier og beskytter huden mod udtørring.

Organisk sesamolie er en væsentlig komponent i flere af Weledas kropsplejeprodukter, fra forfriskende brusecremer til babypleje. Sesamolie fra økologisk dyrkning bevarer hudens fugt, restituerer dens naturlige olier og beskytter den mod udtørring.

 

Vi modtager størstedelen af vores leverancer af økologisk sesamolie fra delstaten Jalisco i Mexico. Her har vi et langvarigt partnerskab med den lokale familievirksomhed Sesajal, et fremragende eksempel på, hvordan bæredygtige forretningsmetoder gavner miljøet og alle, der er indblandet i produktionen. Over 200 landmænd arbejder i et område på 526 hektar i den geografisk forskelligartede, mexicanske stat , hvor de høster førsteklasses sesam.

En pålidelig partnerskab

Partnerskabet mellem Weleda og Sesajal fokuserer på Weledas strenge miljøpolitikker, kvalitetskravene til kunderne og de lokale landmænds livskvalitet. Landmænd, der har skrevet kontrakt med Sesajal, dyrker sesam under økologiske forhold, og den høstede sesam bliver behandlet direkte på Sesajals egen oliemølle. Landmændenes lønninger ligger over gennemsnittet, så sesamafgrøden bliver en fordelagtig ekstraindtægt for landmændene, som også arbejder i banan-, ananas- og papajaplantager. Dette pålidelige partnerskab giver landmændene en sikker fremtid og afholder dem fra at udvandre til storbyernes slumkvarterer. Ikke desto mindre er det ikke nemt at arbejde med råmaterialer. For os er forsigtighed altafgørende ved indkøb og forarbejdning af råmaterialer, fordi hele forsyningskæden fra dyrkning til indpakning skal være fuldstændigt sporbar. For at kunne skelne økologiske sesamfrø fra konventionelle frø bliver de omgående mærket efter høsten på marken og bliver forsynet med mærket ‘Organico Ajonjoli’ af landmændene. Når de økologiske sesamfrø dernæst kommer til oliemøllen i Guadalajara, er de tydeligt forsynet med mærker og kan lagres uden uorden eller krydskontaminering.

Høstet med håndkraft

Sesam høstes hovedsageligt i hånden – fire til seks landmænd kan sammen høste 0,4 hektar om dagen. Dette er helt klart arbejdskraftintensivt, så en af vores største udfordringer er at gøre produktionen mere effektiv og gradvist øge landmændenes indtægt. Til det formål blev der i 2009 indkøbt tre høstmaskiner og tre traktorer, hvilket har øget landmændenes produktivitet og indkomst. Sesajal har også to landbrugsteknikere ansat, som, sammen med landmændene, dyrker markerne og yder støtte for at øge udbyttet. Jordkvaliteten vil blive forbedret; de nye afgrøder, der vokser sammen med sesam, og markerne vil blive gødet med kompost. I øjeblikket bliver markerne høstet en gang om året, men på lang sigt vil endnu en høst være mulig, i den tørre sæson fra februar til maj.

Ingrediens

Sesam olie

Sesamum Indicum Seed Oil

Sesamolie fungerer som en perfekt massage olie og anvendes til pleje af mat, tør og moden hud. Kan også anvendes som et hårbalsam produkt. Det har en stor antioxidativ effekt, rig på aminosyrer, vitaminer og mineraler. Beskytter og fugter. Den består af et højt indhold af umættede fede olier og linolensyre, samt phytosteroler og vitamin E (ESP. Gamma-tocopherol).