Calendula

Schwäbisch Gmünd, Tyskland
Map of Germany - Calendula Raw Material

En farverig, mild blomst, der er nyttig imod alle slags skader og betændelse

I Weledas arsenal af biodynamiske, helbredende planter indtager morgenfruen en vigtig rolle. Serien Calendula Baby Care er bare et eksempel på, hvor denne helende og nyttig plante anvendes – meget af vores andet kosmetik og lægemidler kunne ikke fremstilles uden morgenfruens værdifulde ekstrakter. Dyrkning af planten til frisk forarbejdning finder hovedsageligt sted i Europas største biodynamiske lægeplantehave ved vores hovedkvarter i Schwäbisch Gmünd i det sydlige Tyskland.

 

Hver sommer i juni måned begynder lægeplantehaven at blomstre: Morgenfruer oplyser landskabet med hundredtusinder af strålende orange blomster, der dækker et område på en hektar. Cirka tre tons blomster bliver plukket i hånden, og derefter høstes der over fjorten tons blade og stængler. De fungerer som basis for tinkturer og urteekstrakter i cirka 30 af Weledas lægemiddelsprodukter og naturlige kosmetik.


Et lysende landskab

Kvalitetstjekkes, mens vi plukker

Weledas interne dyrkning af planter sker biodynamisk, og det fundamentale ved biodynamisk landbrug er 'cyklustænkning'. Det betyder, at de økologiske rester genbruges fuldstændigt, og livskraften hos de levende organismer i jorden bevares. Da der ikke bliver anvendt syntetiske gødningsstoffer og sprøjtemidler, er der selvfølgelig en masse manuelt arbejde. Jorden for eksempel er nødt til at vendes jævnligt for at være løs nok, til at morgenfruen kan absorbere næringsstoffer. Selv høstningen af blomsterne foregår manuelt, men manuel høstning giver en højere kvalitet, fordi gartnerne kvalitetstjekker, mens de plukker. På den måde er der også garanti for friskheden, fordi blomsterne automatisk bliver bragt til forarbejdningsfabrikken, lige ved siden af markerne.

 

Her i produktionen bliver den solblomstrende morgenfrue til en af vores vigtigste ingredienser, fordi vi skaber vores egen fuldstændigt milde naturkosmetik.

Ingrediens

Morgenfrue ekstrakt

Calendula Officinalis Extract

Ekstrakter af de blomstrende dele af Morgenfrue planten har en gul- grøn til brun-grøn farve. Den indeholder forskellige carotenoider, flavonoider og saponiner. Morgenfrue ekstrakt har udjævnende egenskaber og støtter regenerering af huden.