Almond

Alicante, Spanien

En af de mildeste, mest værdifulde olier til følsom hud

Økologisk mandelolie er en vigtig ingrediens i Weledas naturlige kosmetikprodukter til følsom hud. Faktisk er den meget eftertragtet og værdsat som en af de mest værdifulde olier til hudpleje. Fra babyolie til ansigtsfugtighed giver mandelolien den mildeste pleje til følsom, tør eller irriteret hud. Weleda har bemærket, at i de senere år er efterspørgslen efter vores produkter til følsom hud vokset, fordi moderne livsstil og forurening fører til øget sensitivitet. For at kunne klare denne efterspørgsel er det enormt vigtigt, at den mandelolie, vi bruger, lever op til de høje kvalitetsstandarder.

Weleda arbejder med andelsforetagendet Manan i Valencia-regionen i Spanien, hvorfra vi modtager en regelmæssig levering af økologisk dyrkede mandler. I bakkerne nær byen Alicante tager et hundred mandeldyrkere sig af et af de største områder for mandeldyrkning i Europa. Partnerskabet mellem Weleda og Manan blomstrer gennem en fælles filosofi om bæredygtig udvikling og miljøbeskyttelse. Det ses i så simple ting som den økonomiske brug af vand i det samlede areal på 6000 hektarer. Mandelavlerne sparer bevist på vandet, en værdifuld vare i Spanien, fordi overvanding med tiden kan føre til forsaltning af jorden, erosion og reduktion af jordens frugtbarhed.

Stor indsats for bæredygtighed

Ved at reducere vandforbruget viser landmændene, at de tænker langsigtet, men det har sin pris. Udbyttet for denne gruppe af jordbevidste avlere beløber sig til cirka 500 kilo høstede mandler pr. hektar, kun en tiendedel af hvad der kan høstes ved intensive dyrkningsmetoder i Californiens plantager. Som kundevirksomhed må Weleda for at støtte denne store indsats for bæredygtig dyrkning sikre, at det lavere udbytte afbalanceres ved priser, der er højere, og derfor rimelige for landmændene.

Høstning i dette bakkede landskab betyder en masse arbejdskraftintensivt samarbejde mellem arbejderne. Det tager to erfarne arbejdere udrustet med net og stave cirka ti minutter at høste frugterne af hvert træ. Høstning af mandler er ikke så let, som det ser ud til – de bugnende net med mandler er meget tunge, og det er fysisk krævende, timer med at bukke og bøje sig ned og strække sig. Men disse landmænd er meget motiverede takket være deres langvarige partnerskab med Weleda, og de er stolte over at producere mandler af god kvalitet og at håndtere dem korrekt; der bliver afgrøden omhyggeligt tørret hurtigt efter høst. 


Blid forarbejdning

I den første forarbejdningsfase tager særlige maskiner de grønne og stadigt bløde skaller af frugten. De søde mandler bliver så åbnet op for at afdække den værdifulde kerne. Størstedelen af høsten hos andelsforetagendet Manan bliver solgt som økologiske mandler af høj kvalitet beregnet på at skulle spises af mennesker, men cirka en fjerdedel af afgrøden gennemgår en blid koldpresning og filtrering i oliemøllen. Den eftertragtede olie bliver dernæst raffineret og økologisk certificeret, inden den sendes til Weledas produktionsfaciliteter i Schweiz, Tyskland og Frankrig, hvor den under strenge kvalitetskontroller forarbejdes og bliver en del af Weleda mildeste plejeprodukter.

Ingrediens

Sød mandelolie

Prunus Amygdalus Dulcis Oil

Den fine og lette søde mandelolie er meget hudvenlig og ideel til følsom, ru og tør hud. Sød mandelolie er meget velegnet til pleje af spædbørn og små børn. Den er karakteriseret ved et højt indhold af umættede fede olier, såsom righoldig olie og linolensyre.