Wheat

Et strukturerende og afbalancerende middel til vores hovedbund

Hveden med sine lodrette stængler og typisk kompakte aks bliver ofte opfattet som den vigtigste kornsort. Også beskrevet som den ‘centrale kornsort’. Den står rank imellem kosmos og jord, som et eksempel på det harmoniske samspil mellem alle elementerne – jord, vand, luft og ild. Det resulterer i en særlig rig dannelse af stoffer og kiselsyre. 

Hvede er en af de ældst dyrkede planter i menneskehedens historie, kun majs er ældre, hvad angår udbredt dyrkning. Getreide, det tyske ord for korn, blev skrevet som gitregidi på oldhøjtysk, hvilket betyder ‘besiddelse’, ‘udbytte’ eller ‘det som bliver båret’. Udbyttet er meget kraftigt repræsenteret i hvede, ikke kun indvendigt – som ernæringsmæssig kvalitet – men også med udvendigt demonstreret kvantitet. Stænglen kan bære flere gange sin egen vægt i aks uden at læne sig væk fra sit centrum.

 

I hvedeplanten virker det som om alle de kræfter, der kunne have bidraget til overflod og vækstform, er blevet holdt tilbage og dirigeret over i afbalancerede, mæglende funktioner. Hvedens selvbeherskelse til fordel for afbalanceret samspil mellem alle elementerne, fremmer stor frugtbarhed i det modne korn. Det er især rigt på hvedekimolie, linol- og linolensyre samt E-vitamin, som fungerer som en antioxidant.

Da alle hvedens indholdsstoffer er i harmoni, har hvedekimolie en gunstig blodtilførselsfremmende effekt i hovedbunden og giver fasthed og elasticitet. Samtidig er de nærende, opbyggende materialer (E-vitamin og lecithin) en virkelig gave til håret struktur. Hvedekimoliens flerumættede fedtsyrer kan også hjælpe til med at fremme udviklingen af celler i hårroden, hvilket naturligvis modarbejder hårtab. Hvedekimolie harmoniserer de anaboliske og kataboliske processer i hovedbunden: Mængden af skæl nedsættes, og hovedbunden vender tilbage til den normale balance, der er så vigtig for et smukt hår. Med denne rigdom af egenskaber har vi valgt hvede som en ideel nøgleplante for struktur og balance. Hvis hovedbunden er ude af balance, råder hvedens harmoniserende virkning snart bod herfor. Det er en simpel formel: sund hovedbund = smukt hår.