Sea Buckthorn

Et bær propfuld af energi med en opkvikkende virkning på vitaliteten

Som den stædigt klynger sig til klippefyldt jord med sine tykke rødder, der trænger ned i den golde jord, er havtornen noget af en overlever og en pionerplante, som behøver meget lidt for at trives. I hele dens vækstcyklus har havtornen en evne til at kombinere vitalitet og livskraft. Dette afspejler sig også i dens rodnet, som breder sig ud i en radius på 12 meter. Den trives i sparsom, næsten ugæstfri, porøs jord uden at tage næring fra jorden og klarer let disse udfordrende vækstbetingelser.

 

Men havtornen behøver én vigtig ting: sollys. Den defensive busk med sine hårde, spidse blade og mange torne er en sand soldyrker. De lysende, guldrøde bær absorberer solens stråler og optager dens kraft, hvorved strålerne omdannes til værdifulde vitaminer. Disse frugter, der er vanskelige at høste, er meget andet end blot kønne at se på: som alsidige energibomber af vitaminer styrker de menneskets krop, indvendig som udvendig.

Robusthed er den mest åbenlyse egenskab ved havtornen. De lysende bær har et exceptionelt højt indhold af C-vitamin, men indeholder også B12-vitamin (cobalamin), som især er vigtigt for vegetarer. Vores immunsystem har især om vinteren med kulde og kun lidt lys gavn af det oplagrede sollys i bærrene. De hjælper os med at revitalisere systemets selvregulering, da bærrenes naturlige biologiske vitaminer er lette at absorbere. Til gengæld hjælper de med at forstærke det generelle energiniveau og immunsystemet.

Og havtorn er også en virkelig sundhedsekspert. Den rige olie fra frøene og frugtkødet beskytter huden og styrker dens funktion som barriere. Et højt indhold af linol- og linolensyre, palmitolsyre samt E-vitamin beroliger irritationer i huden. Carotenoiderne, der giver havtornolien dens orangerøde farve, og plantens specielle forhold til lys, luft og varme gør havtornen særligt egnet til at forebygge solens skader på huden og hjælper med at reparere hud, der allerede er blevet beskadiget af solen. Den forhindrer huden i at tørre ud og hjælper energiernes sunde samspil i huden. I vores hudplejeserie med havtorn hylder vi dette universale talent for liv og vitalitet.

Sea Buckthorn Vitality Creamy Body Wash

Naturlig frisk brusecreme med havtornsolie
200 ml

Revitalising Body Lotion

Bevarer hudens fugtbalance
200 ml

Sea Buckthorn Body Oil

Naturlig kropsolie med vitaminrig havtorn
100 ml

Sea Buckthorn Hand Cream

En naturlig håndcreme, som fugter
50 ml