Lavender

Et vidundermiddel til afslapning, der beroliger krop og sjæl
 

Dybblå marker så langt øjet rækker. En varm vind bevæger blomsterhovederne og spreder den intense lavendelduft ud over et roligt landskab. En typisk feriescene fra Provence i Frankrig? Næ, ikke nødvendigvis – fordi i Moldovas store jord gror lavendlen ekstremt godt. Vi arbejder i partnerskab med 200 små moldoviske landmænd, og fra deres høst udvinder vi æterisk lavendelolie, hvis beroligende duft findes i mange af vores produkter. 

En klassiker i aromaterapi

Den sølvbladede busk har lige siden antikken været værdsat som tilsætningsstof i badeprodukter og vaskemidler og for dens afslappende og beroligende virkning. Navnet lavendel stammer sandsynligvis fra det latinske verbum lavare, som betyder at vaske. Den er årsag til mange historier og myter, nogle funderet på virkeligheden – selvom vi ofte ikke kan bevise det i dag. I den ægyptiske farao Tutankhamons grav for eksempel blev der fundet kar fyldt med en salve, der duftede af lavendel selv efter 3000 år. De antikke ægyptere kan have anvendt lavendel til balsamering af deres mumier. 

Afslapper hele kroppen

I aromaterapi har lavendelens karakteristiske duftnote vist sig at være en sand klassiker. Den dybe blåviolette farve fascinerer øjet, og den æteriske olie beroliger det centrale nervesystem. Lavendel har faktisk en afslappende virkning på hele kroppen – lavendeloliens komponenter hjælper imod nervøs ophidselse, søvnløshed, kramper og endda hjerne-kar-problemer og fordøjelsesbesvær. Denne gamle lægeplantes regulerende virkning bringer krop og sjæl i balance efter en hektisk dag. Personer, der har svært ved at koble fra om natten, kan tage et bad eller et brusebad med lavendel eller lade sig massere med Lavender Relaxing Body Oil og slappe af, så de kan få sig en god nats søvn. 

Lavender Body Oil

Beroligende kropsolie med lavendel
100 ml

Lavender Relaxing Bath Milk

Beroligende bad med lavendel for en blød hud
200 ml
Aroma Shower Relax

Aroma Shower RELAX

Rolig og fredfyldt brusecreme
Afslappende duft, der er videnskabeligt bevist.
200 ml