Iris

Bevarer balancen mellem ekstrem tørhed og fugt i huden

Iris har en lang historie som en beundret prydplante, men dens kvaliteter som lægeplante har også været kendt siden antikken. Irissen har endda modtaget kongelig hæder – den pryder det franske hus Bourbons berømte våben. Irissen har i mange år bevist os om sine ekstraordinære egenskaber: Dens frodige jordstok kan holde på fugten så godt, at irisplanter klarer sig godt selv i ekstremt våde eller tørre perioder.

 

Irissen bevarer omhyggeligt vandbalancen ved en konstant proces af generering, opsamling, fastholdelse og opbevaring af fugt, med vandbevarende planteslim og absorberende stoffer, såsom sukker og stivelse i rhizomet (roden). Samtidig er bladenes og stænglens struktur således, at irissen klarer sig godt i perioder med meget vand takket være dens simple, strenge, strømlinede og opretstående form og blomsternes enestående arkitektoniske design.

Et valg for ung hud

Så irissen er en ideel model for huden, hvad angår regulering af fugtindholdet, og det er på grund af disse karakteristiske egenskaber, at irissen hjælper unge voksnes hud så godt. Når normal, sund, ung hud er silkeblød, fast, rosenrød, ikke for fedtet og ikke for tør, er det på grund af en perfekt balance mellem fugt og et fejlfrit udseende. Men vores liv er fuld af forandringer omkring 20 års alderen – unge voksne står på egne ben, afprøver livet i alle dets afskygninger og gør sig nye erfaringer. Disse perioder med forandring afspejles ofte i huden, især i de intensive, eksperimenterende år mellem 21-28. I løbet af denne fase i livet bliver huden ofte udsat for ekstreme situationer og kan derfor være sart og tør, uren og have tilbøjelighed til betændelse.  

En mester i at skabe fugtbalance

Her er der nogle paralleller til irissen: Mennesket har en overlegen evne til at afbalancere regenererende og nedbrydende funktioner i hvert organ. Takket været irissens betydelige fugtskabende og formende kraft er den en sand mester i at afbalancere yderligheder. Irissens skønhed, udstråling og lange holdbarhed afhænger af dens ekstraordinære balanceevne, ved at tilføre eller tilbageholde fugt, når det er nødvendigt. I kombination med jojobaolie og den beroligende troldnød regulerer den huden på en sund måde, så fugtindholdet bliver afbalanceret, og den unge hud genvinder sit smukke udseende.

Iris Hydrating Night Cream

En naturlig natcreme til fugtfattig hud
30 ml

Iris Hydrating Facial Lotion

Naturlig fugtcreme til fugtfattig hud
30 ml

Iris Hydrating Day Cream

En naturlig dagcreme til tør hud
30 ml