Citrus

Citronens forfriskende og opkvikkende egenskaber gør os i godt humør.

Væk dine sanser

Duften er umiskendelig. Den fungerer som en brat opvågning af vores sanser, giver os klarhed og lethed – den friske aroma af citron er lige så forfriskende som dens strålende farve. Citronens kraftige æteriske olier omfatter hele planten. Ikke bare dufter de små hvide blomster vidunderligt, men værdifulde æteriske olier findes også i dens skal, frugtkød og endda i de karakteristiske, ovalformede blade. 

En kilde til C-vitamin

Citrontræet eksploderer næsten med vitalitet – det stedsegrønne, mellemstore træ er det eneste træ, der blomstrer og producerer frugt samtidigt næsten hele året rundt. På et år kan et træ give op til 1.000 kilo citroner. Citronen har i århundreder haft et ry som en højt ydende afgrøde. Citrontræet, der oprindeligt er fra Nordindien, krydsede allerede kloden i middelalderen. I dag dyrkes det fra Kina til Spanien og trives bedst i frugtbar jord og i masser af sollys. Og den bryder sig virkeligt ikke om kulde – termometret skal mindst vise 15 til 30 grader Celsius. Under gode vilkår kan citrontræer bliver op til århundred år gamle. 

Opkvikkende olier til krop og sind

Det er almen viden, at denne bitre frugt bogstavelig talt er spækket med C-vitamin. Citronsaft med sin beskyttende virkning er et afprøvet husråd mod forkølelse. Varm citron med honning virker opkvikkende og giver nye kræfter, og jo mere moden citronen er, desto mere intens er frugtsyren, og desto mere fremstår dens astringerende, rensende og forfriskende virkning, hvor du får ny vitalitet – indvendig som udvendig.

 

Det er derfor, at vi bruger citronens rige, overdådige energi til vores produkter. Frugtens æteriske olier og rene naturlige saft har vist sig at være vigtige komponenter i lægemidler og toiletartikler. Til vores serie Citrus Body Care bruger vi udelukkende biodynamisk dyrkede citroner fra Samalita Cooperative, som har dyrket citroner i årtier på Sicilien. Deres sukkerindhold, syrlighed og vitaminmængde er særligt høj. Vores citroners værdifulde æteriske olier ikke bare plejer vores hud, men også vores sind – deres intense duft vækker sanserne og gør os i godt humør hele dagen lang.

Refreshing Body Lotion

Giver direkte fugt og en kølende fornemmelse.
200 ml

Citrus Deodorant

En naturlig deodorant med citrus
100 ml

Citrus Refresh Creamy Body Wash

Naturlig bodywash med duft af citrus
200 ml

Citrus Refreshing Body Oil

Opfriskende kropsolie med citrus
100 ml

Citrus Refreshing Bath Milk

Naturlig mademælk med frisk citrusduft
200 ml

Citrus Hand and Nail Cream

Naturlig håndcreme til meget tørre hænder
75 ml