Calendula

En yndet plante i haver med store helende, beroligende og styrkende egenskaber

Morgenfruen er en vigtig plante i lægeplantehaver og prydhaver, og den er en populær haveblomst. Næppe nogen anden plante er så alsidig og effektiv; derfor har vi dyrket den i vores lægeplantehaver i over 80 år på grund af dens helende kraft. 

Morgenfrue var ikke kun populær som lægeplante. De strålende, glade og frodige blomster var også udbredte som prydplante hos grækerne, romerne, inderne og araberne. Morgenfruens gyldne farve har længe været brugt til tekstiler, fødevarer og kosmetik, og i Europa, hvor planten blev indført i den sene middelalder, etablerede den sig hurtigt som en velkommen ekstra ingrediens til maden og som lægeplante. 

Modtager energi fra solen

Morgenfruens energiske og livlige vækst kombinerer elementerne vand og ild med den varmende, duftende harpiks, der findes i dens saftige blade og stængler fyldt med fugtighed. Morgenfruens stærke gule, orange og røde blomster er virkelige solceller, der suger store mængder lys og varme til sig. Morgenfruens aktive forbindelser bekæmper betændelse og fremmer dannelsen af nyt væv, samtidig med at dens carotenoider, flavonoider og æteriske olier styrker huden imod ydre påvirkninger. Morgenfruen er derfor særligt påskønnet for sin dynamiske, styrkende kraft, som har en beskyttende og forsvarende virkning på strukturerne i sund hud. Ligeledes har den en lindrende, opløftende virkning på hud, der er kommet ud af balance, hvad enten den er tør, betændt eller stresset.

Nærende kraft til sund hud

På grund af plantens beroligende og opløftende karakter er morgenfruen alle tiders til nyfødtes og småbørns sarte hud. Især hos spædbørn og små børn danner huden et varmende og beskyttende lag med fedtdepoter for at sikre de indre organers sunde funktion. Men ung hud kan ikke selv tilpasse sig temperaturforandringer. Spædbørns behøver ekstra hjælp i form af kærlig pleje, tøj og varmende behandlinger. Det er her, at de lindrende ekstrakter af morgenfrue medvirker til at udvikle den unge huds modstandskraft og beskyttende rolle. 

På grund af sine kraftigt regenererende og beskyttende evner spiller morgenfruen en vigtig rolle i mange af vores produkter. Du vil finde tinkturer og olieekstrakter af denne strålende plante i næsten 30 af vores præparater og kosmetiske produkter, og da morgenfruen er uundværlig til udviklende børns hud, har morgenfruen i over 50 år være nøgleplanten for vores baby- og børneplejeprodukter. 

Calendula Soap

Mild sæbe med helt naturlig calendula
100 g

Calendula Nappy Change Cream

Lindrer røde numse fra første dag
75 ml

Calendula Bath

Beroligende babybad til at slappe af
200 ml

Calendula Baby Oil

Hudvenlig økologisk og naturlig babyolie
200 ml

Calendula Cream Bath

Naturligt babybad, som giver blød hud
200 ml

Calendula Weather Protection Cream

Naturlig beskyttelse mod kulde og vind
30 ml

Calendula Body Lotion

Mild og fugtgivende bodylotion til baby
200 ml

Calendula Body Cream

Naturlig hudcreme til baby, som giver blød hud
75 ml

Calendula Toothpaste

Pebermyntefri tandpasta med naturlige planteekstrakter og mineraler.
75 ml