Birch

Et symbol på foråret, der forynger kroppen

Ligesom fuglesang bebuder forårets komme, er birketræets unge blade et tegn på friskhed, vitalitet og ny vækst. Det gør dette slanke træ med sin hvide bark til et ægte forårssymbol. Mellem maj og juni vokser birketræet kraftigt, fuld af ingredienser, der også giver ny drivkraft og energi til vores egne systemer.

Eftersom birketræet blev forbundet med den smukke, fjerklædte, nordiske gudinde Freja, blev det opfattet som et helligt træ, og i folketroen hos germanske og slaviske folk blev det anset som et tegn på uskyldighed. At hente et birketræ til landsbyen, som symbol på det gryende forår, er en skik, der har overlevet indtil i dag – majstangen af birk kan ses i mange landsbyer og på torve i Tyskland om foråret. Ungkarle skulle traditionelt præsentere et dekoreret birketræ til deres elskede – måske et symbol på, at hun blev ved at være rask og smuk. 

Forynger kroppen

Birkesaft var blandt germanerne kendt som en skønhedsfremmende og styrkende kur og blev brugt mod feber og mavelidelser, mens et afkog af birkeblade blev anvendt til at behandle hudsygdomme og sår. I det nordlige Europa og Rusland var birken kendt som hjælp til vægttab – værdifulde stoffer som C-vitamin aktiverer en naturlig fedtforbrænding. Flavonoider fra birk, når de indtages, er afgiftende og hjælper til beskyttelse af cellerne ved at stimulere den metaboliske aktivitet og transportere overskydende vand væk fra vævene. Denne vanddrivende effekt var traditionelt kendt som en ‘forårskur’.

Weledas produkter med birk omfatter foryngende forårsdrikke og kropsbehandlinger, som udglatter og renser huden.

Pearl Scrub Birch

Pearl Scrub

Naturlig body scrub, som peeler og renser
150 ml

Birch Cellulite Oil

Naturlig kropsolie mod cellulitis
100 ml