Indkøb

Siden 1921 har det været Weledas mål at bevare, forbedre og restituere menneskers helbred. De højeste kvalitetsstandarder og en forsigtig brug af ressourcer går hånd i hånd. Cirka trefjerdedele af vores planteingredienser kommer fra økologisk eller biodynamisk dyrkning og fra certificeret indsamling i naturen.

Vores råmaterialer kommer fra naturen, og deres oprindelser er forskellige. Et stort omfang – over 200 arter – er fra vores egne lægeurtehaver. Men ud over vores egne dyrkede jordstykker og høst i naturen kommer masser af vores råvarer fra langvarige partnerskaber med leverandører. Mange forskellige væsentlige ingredienser bliver indkøbt fra gårde, store som små, andelsforetagender, familieprojekter og via handel i hele verden. 

Langsigtet samarbejde med kvalitet på alle niveauer

Rimelige priser og langvarige kontrakter sikrer et fremragende samarbejde mellem Weleda og alle vores partnere. Vores sociale kvalitetsstandarder henviser til hele værdikæden og omfatter vores leverandører. Vi arbejder kun med leverandører, der er opmærksom på de sociale standarder og deres medarbejderes arbejdsforhold. Ydermere skal vores partnere i langvarige projekter tilbyde deres medarbejdere en ordenlig betaling, forbedring af kvindens stilling og en balance mellem familie og arbejde. Disse partnerskaber er en del af et samarbejde med regeringers udviklingsorganisationer, universiteter og globale miljøorganisationer. 

Union for Ethical Biotrade

Siden oktober 2011 har Weleda været et fuld medlem af Union for Ethical Biotrade (UEBT). Nonprofitorganisationen, der blev grundlagt i 2007 og har base i Paris, repræsenterer en globalt anerkendt standard for bæredygtigt indkøb og brug af ressourcer, som samtidigt tager hensyn til biodiversitet samt retfærdig distribution af indkomster.

Vi regner selvfølgelig med billige henvisninger på, hvordan vi kan få vores materialer til en konkurrencedygtig pris, uden for megen indblanding af 'mellemmænd', men vi er overbeviste om, at fair betaling udvikler et langvarigt og pålideligt samarbejde for begge parter. En gavnlig sidevirkning er, at begge parter er mindre sårbare overfor spekulative markedsbevægelser. Materialer af bedste kvalitet kan udvikles, ved at man lærer af hinanden i et pålideligt partnerskab, som er til gavn for begge parter, hvad angår prisstabilitet, konsekvent kvalitet og udveksling af knowhow.

Voksende kultur

Weledas historiske haver med lægeplanter har været en vigtig del af firmakulturen siden sin begyndelse i 1921. Læs mere om vores haver i hele verden.

Weledas haver

Fra ingrediens til produkt

Uanset om destillering, udvinding eller eksponentiering: Er det kun gennem de rigtige systemer og de naturlige råvarer, der bliver brugt til vores produkter, at vi kan imødekomme menneskers behov.

Produktion

NATRUE og mere

Naturlig kosmetik og hudpleje er ikke altid naturlig. NATRUE er den første internationalt anerkendte kvalitets certificering til økologisk og naturlig kosmetik/hudpleje der skaber klarhed i en "jungle" af etiketter.

Certificeringer og etiketter

Kvalitet på mange måder

Weledas naturlige hudpleje står for stor omhu og kvalitet, garanteret fra indkøb af råvarer til fremstilling, aftapning og levering af de færdige produkter.

Løfte om kvalitet